Friday, February 11, 2011

Sup serbaneka

Teringin nak makan terung berlada. Tapi stok sayur kat rumah banyak lagi, malas nak tambah stok lagi. Sebab bukan boleh tahan lama sangat pun sayur ni kan. So, terfikir nak buat sup lah. Lepas tu elok pulak sembang ngan Nano, duk sebut-sebut tauhu telur. Harusssss balik tu terus singgah Giant, pergi beli tauhu telur, tauhu kering dan suun.

Aku ni jenis tak suka makan kat kedai sangat. Boring. Biar aku makan nasi putih dengan lauk telur kicap je kat rumah lagi puas dari pergi beli kat kedai :p So dalam seminggu, akan pergi Tesco dalam 2 kali untuk restock barang dapur. Ini gaya hidup bujang. Kalau dah kahwin esok, tak tahulah masak ke makan kat kedai je :p

So, semalam sampai rumah. Tengok dalam fridge ada ayam, udang dan benda bulat-bulat (read : hotdog) LOL. Hahaha. Jangan kisah lama berulang kembali :p Ini bukan nak buat sup ayam, don't worry mama.

Eh, lepastu kan tauhu telur tu pun satu hal jugak. Pertama kali nak masak ni, confuse masuk terus dalam sup ke kena goreng dulu. Fikir-fikir lepas tu goreng dulu lah :p Lepas tu, segala bahan yang ada masuk terus dalam satu periuk. Hahaha. Sangat tak senonoh kan bunyi dia.Sawi + suun + tauhu kering + tauhu telur + ayam + udang = I don't know what to call it. Lets just call it sup serbaneka, arasso ?

:D


6 comments:

chik star said...

sedapnye tauhu telor.
i like !

Faizaharis2 said...

adoiii.... terus terasa lapaaa plakkk....

Cik Buya said...

sedapnye.. hihihi.
akak, akak dah tempah kad kawen da ke? hihi.

Redbloodsnow said...

sedap arrr sup ko yang :)

~dARlee zURiS~ said...

jadilah...
;)

pRincESs_N said...

sup yg bakal aku mkn during bpantang...oh no...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...