Friday, February 11, 2011

Buang angin

Hai, salam semua ;)

Hari ni nak share cerita pasal minuman pembuang angin. Rasanya semua dah dapat agak apa bendanya kalau kita sebut buang angin ni kan :D

Badan aku ni jenis berangin. Cepat berangin lepas tu angin duduk dalam badan taknak keluar. Pendek kata, tak kentut lah. Miahahaha. Susah okay nak kentut or sendawa. Sampai angin naik ke kepala.

So, cara nak buang angin tu keluar dari badan sama ada pergi urut ataupun minum air halia. Ngee~ dengar je air halia ramai cebik-cebik eh ? Eh, nasib baiklah aku ni memang penggemar halia. Sap sap soi je nak minum air halia tu :p Kalau masak pulak, memang suka masak letak halia, dimayang-mayang lepas tu boleh digigit-gigit kan Cik Nano :D

Nak buat air halia senang je ye, guna ni je ;Serbuk halia madu. Tak payah tambah gula, letak air panas je. Lepas tu minum.

Aku ni kononnya minum air halia, lepas tu siap sapu lotion halia lagi. Nak kempiskan perut weh sebenarnya :p harap-harap bulan 9 nanti akan dapat shape yang diidam-idamkan. Ehemmmm :p



12 comments:

pRincESs_N said...

gud luck bebeh! lps deliver nti haruss aku carik natang ni...

nanonano said...

ye ke sapu kat perot??
bukan sapu kat bontot ehhh krim halia tu? hahahahha

~dARlee zURiS~ said...

haa..tu lah na.aku ingat sapu kat montot
;P

Nem0 o0h Nem0 said...

same la kita suka minum air halia..
babe,yg ni halia madu sedap ke? aku tk pernh try.sll beli kat kedai je.. =)

azzey said...

Bagus air halia nih..:)

Farhana Jafri said...

wow!! frst tym jmpe org yg suke mkan halia! skrg tgh brjinak2 ngn halia cs bdan pon dh bnyak angin pastu ssah nk kluar... eh?? npe blan 9.. he3.. gud luck okay! ^.~

jemput singgah sini ANASAURUS :)

sweethOneY said...

ayein - harusss weh. hilangkan strech mark. hihihi. tak sabau tgu ko due :D

nano - perut dan BONTOT

akak zuris - rujuk komen di atas. miahahaha. kalau bleh kt breast sekali aku nk sapu kasik kecut sket =))

nemo - haah, slalu aku minum kedai je. tp since dh mls makan kedai skrg ni. hehe. sedap yg ni. aku ska lah. tp 1st time ya ampun mcm nk mati minum. haha. aganya aku terlebih sukatan kot. lepas tu okay je..

azzey - aah. amalkan untuk badan yang sihat. kononnya :)

farhana - air halia sedap :D bdn ni byk angin.. mcm org tua. miahaha. oh, bulan 9 saya nak naik pelamin.. :P

atty's said...

haritu kty g mydin ada nampak..ingat nanti terai jugak

Jom baca: Tutorial Link Entry di Komen

Erina Asmawani said...

uuuu..cam menarik ni..leh try nanti..
dulu ena rajin tonyoh losyen mustajab yunk..bile lagi nak dekat ngan tarikh ni, semuanya terasa malas..malas nak diet, malas nak exercise..haiihhhh

Zati Tarhizi said...

Bace entry ni rase nk buang angin bnyk bnyk je. Hahah :P

sweethOneY said...

kak ty - byk jenis kot kak ty. ini pun emak yg belikan. hehe. sedap

ena - hehe. skurang2nya ada gak ena diet. org ni ha. nk diet, nk diettt sme lepas ckp kt mulutttt je. haih, geram betul ngan diri sendiri

zaty - tolong jangan buang angin di sini ye :p

Redbloodsnow said...

aku kan yang...pelek dgn diri aku sendiri. aku if minum air halia kan. bukan buang angin tp MENAMBAHkan angin.


:( sadd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...