Tuesday, January 18, 2011

selera pak arab la pulak !

sejak kebelakangan ni, makin menjadi-jadi pulak selera arab aku ni. what happenned to me ?? sikit-sikit nak cari nasi beriyani. nyum ! sedap.

minggu sudah dah try nasi beriyani kat restoran arab zam zam di shah alam. tapi tak la memuaskan hati sangat. lepas tu tengok ceera kata nasi beriyani kat restoran tajine sedap, maka jomlah kita try :p oh ye, Iim suka marah aku taw. dia suka cakap aku senang terpengaruh dengan makanan di blog. hehe. sapa suruh korang letak makanan best-best lepas tu bagitaw pulak tu dekat mana :p
restoran tajine di jalan bukit bintang, betul-betul depan lot 10 tu ha. banyak restoran timur tengah kat situ. siapa yang rasa selera lebih kurang aku ni, boleh la pergi cuba. hehe.lamb chop. tak tahu benda putih tu apa tapi sedap dicicah. dorang punya lamb chop takde gravy ke apa, boleh masuk lagi lah. tapi aku still prefer the normal one. yang black pepper sauce dia melimpah-limpah tu. hehe.

lagi satu kan, kitorang ni konon nak try coffee and tea arab kan. sekali hambek ko, takleh masuk langsung tekak masing-masing. cit. dah lah mahal, satu cawan cinonet tu rm 4, pastu takleh minum lak tu. lain kali amik yang biasa-biasa sudah. beriyani kambing. nyum~ banyak gilos. uish, kitorang kena kurangkan makan kambing lah. kolestrol tinggi kan.



14 comments:

nanonano said...

seb bek ktn ni xbyk tmpat mkn bes2 yg korg sokmo tayang,
so merase la aku teguk air liur je nengok gmbar..
hahahaha

Cik Buya said...

macam kat kedai makan DIMA kat melaka.. dah la nasi dia sepinggan bukan main banyak lagi.. dua org pun lum tentu dapat licinkan.. hehe tp dua org yg badan macam org la kak.. kekekeke.

p R i n c E S s _ N said...

adehh...kambing ka..?? aku x mkn kambing...t uma aku akikah kambing ko dtg ok..

Zumie said...

ee kambing..aku takleh masuk kot...ee hahaa

yup bakal pengatin xelok la makan..sile control nyahhaha

sweethOneY said...

nano - hahaha. nasib baik kan.. klo x menjawab nana nk melayan p sana sni :P

buya - hehe. yelah, buya kan kecik jee.. mna leh mkn byk2 :P klo mcm akak ni takpe.. muatan lebih. ahhahaha

ayein - harus weh. nak2 lg klo kambing golek. perghhh. hahaha

zue - haha. xmkn kambing xmo geng ! :P tu la, nk control la ni.. kang sok2 naik pelamin, gomok !

Nem0 o0h Nem0 said...

pernh mkn nasi arab tak? alaa yg dlm talam tu,sedap!!

tekak kita same la,aku suka mknan arab..he

PutRee SeJiNjaNg said...

waduh sedap nye yunk..teringin arr..

~dARlee zURiS~ said...

kalau dah kawen,takpe mkn kambing banyak2 ye ;P

memang lah kalau dok sana.duit habis tuk makan je..untuk org kuat mkn cam kami lah.hihii

sweethOneY said...

nemo - kat mana weh? sila bg info.. harus terjahh.. hihi. mknan arab sedapppppp. ckp je pun aku dh teringin ni. haha

tilla - hehe. penah try x before nie yunk?

akak zuris - aha. masih x paham kaitan kambing ngan dh kawenn.. sy pun kuat mkn kak, asal ada tpt nk terjah je lajuuuu.. cian si iim tu melayan. haha

pwincess AJA said...

dappppnye!aja suka makan nasi arab!dia punye nasi je pom dah sedap sgt!
tambah kambing,TERBAIKKK!
tp mmg xley selalu makan,cepat je 'kg' be+.hehehe

Erina Asmawani said...

nasi arab kat seksyen 7 pun sedap yunk. belakang unisel tu sedap yunk. Dia punya chicken kabsah..mantapp! hehe..try nanti k..xpun try g saba'..sedap gak..nyum2. (tetiba lapa..huhu)

nyna said...

ok aku tak tergoda sbb tak makan kambing.huhu

MrsAyie said...

menyelerakan sungguh. Tergoda tgk semua gambr-gambar ni. Malam ni tido mesti mimpi makan semua makanan ni

Redbloodsnow said...

eee sedap² makanan uols gi nelan ek. jelessss. lama aku x nelan makanan heaven taw...hiksss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...