Thursday, January 27, 2011

Memang macam ni ke ?

habis office hour semalam, singgah carrefour jap. ingat nak restock barang dapur (read : maggi kari, telur, roti gardenia + hotdog) hehe. orang bujang punya stock makanan :p sejak dah keja ni pemalas dah nak masak berat-berat. housemate aku tu je yang rajin memasak sekarang, dah la rajin masak pastu paksa I makan pulak. haha. tak suka taw :p

lepas tu kan biasalah kalau dah nama pergi shopping groceries tu, mestilah ada terbeli benda di luar list kan. dah jalan-jalan tu ternampak la pulak benda ni.
oh I like ! popiah kecik-kecik ni memang sangat suka. adik aku si mirah tu pandai buat tapi bila masa nak suh dia buatnya kan. jadi, kot dah teringin nak makan tu.. beli je lah yang frozen ni. tak check la pulak harganya masa tu. aku memang, kot dah suka tu amik je..

sekali kau, masa bayar tu. RM 25.65 ! terkejut aku di tempat kejadian. sampaikan adik cashier tu pun terlepas, "mahalnya" mesti beliau pun seperti aku tak sangka benda alah ni mahal eh rupanya ? eh eh ? gitu eh rupanya ? ingatkan dalam RM 15 gitu je. tapi bak kata emak, dah teringin tu beli je laaaaa..


7 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

a'ah lah mahal nye..pssttt nak ckit yunk..hehehh..

nanonano said...

Haha kor0ks mu ni,mende ni mmg mahal la weh,yg dh siap tu pun peket kcik dah brape,inikn yg fr0zen gni,lg r,padahal kos bhn2 simple n senang je,cume rumit sket kijenye,itu yg mahal. Gler r,xtao harge pn aku xbli. Huhu

p R i n c E S s _ N said...

agaklaa mahal..xpe laa..da kje pnat2...mkn je ape nk..

~dARlee zURiS~ said...

mahal lah weh.
800g je tu kan.
kalu sekilo dah siap goreng pun baru rm22 camtu.
takpelah,dah teringin kan.
bak kata sharil,bab mkn jgn berkira.makan...makan..makan selagi boleh.hahaha

-eLyNhere- said...

isk mmg mahal sungguh la kan! tapi.. fikir part positifnye, bukan kite nk mkn sekali hadap kan? sesekali teringin ade dlm fridge tggl nk goreng je.. ok la kan.. not so bad la.. =)

Redbloodsnow said...

YANG...AKU MORE PREFER POPIAH UDANG TAW. YUMM YUMM :)

roxy exchange said...

nnt iza wat kan popia tu utk fea ekkkk..hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...