Wednesday, January 5, 2011

ada potensi nak kurus ni :p

balik kampung hari tu, sepupu ajak pergi jalan-jalan ambil angin kat empangan dekat dengan rumah diorang. cantik taw kawasan tu, kalau ambil outdoor photoshoot mesti cantik :Daku pulak asal jumpa sungai. jumpa batu leper. kerjanya nak baling batu dalam air, kira berapa lompatan boleh buat. hihi. eh. paham tak ? korang kecik-kecik ada tak main baling-baling batu ni ? sampai lenguh kot tangan, lama tak membaling kot :pbeloved cousin and sisters ini saya dua minggu yang lalu. rasa-rasanya sekarang dah susut sikit kot *praying hard. hahaha

baru tiga hari kerja ada hati nak cakap badan dah susut :p tapi sriously penatttt amat aku rasa. paling penat taw tak part bila ? masa nak pergi lunch dan masa balik dari lunch. gilo kan. patutnya nak pergi makan tu semangat la kan, balik pun perut kenyang haruslah lebih bersemangat. tapi penat sampai berpeluh-peluh.

kitorang selalu lunch dekat carrefour kepong tu. jalan dari ofis tu takdelah jauh sangat pun. tapi letih sebab bos aku tu jalan laju yang amat, pastu lumba lari pulak siapa lambat kena belanja. haha. kelakar kan. tapi dia cakap je tu, walaupun aku jugak yang lambat, tetap dia jugak kena bayar :p

kebetulan pulak hari ni, aku pakai high heels. bapakla terseksa nak kejar langkah laju diorang tu. apekehe korean jalan laju sangat ni. balik je dari lunch, terus pergi amik sandal dalam kereta. pengajaran untuk hari ni ; pergi kerja tak payah pakai high heels. haha :p

nanti lepas lebih kurang sebulan dua kerja sini, mari nantikan adakah aku akan berjaya menguruskan badan ataupun tidak. haha.

p/s bercampur aduk pulak entry ni :p

11 comments:

pwincess AJA said...

syokkknya kalau dapat dapat susutkan badan!hehehe
chaiiiyok kak!;)))

DrSam said...

cantik pemandangan di kampung tu. Kat mana kampung yang fotogenik tu?

p R i n c E S s _ N said...

ADE POTENSI TUU..BAGUS2...KT OFIS STANDBY SELIPAR BEB..CM AKU..

nanonano said...

muke cm bru bgn tdo jek??
huhu
ok la tu wehh..ade can ar kurus kekgi
ni jeles nehhhhhh

sweethOneY said...

aja - harap2 nya la.. nk kawen ni kan. hehehe

dr sam - kat kenering, lenggong, perak :)

~dARlee zURiS~ said...

muka kau ala2 budak kampung yg baik suci murni gitu.
kembang ar tu.hahaa ;P

Zack ~ 'A said...

wahhhh bos ko, kalau aku la, mau tercungap2 wehhh... tp kalo leh kuruskan badan sape tak nak kan.. aku pon nak! walaupon tercungap2.. hahaha.. tp kan org belah2 korea/jepong ni mmg jalan mcm lipqas kudung.. laju gle wehh..

sweethOneY said...

ayein - hehe. tu la yunk, kt opis tu takpe lg. x kisah pun. time nk kuar lunch tu, gila terseksa klo pki heels. aku beli pumps je skrg. senang. nmpk formal pun formal, selesa pun ye :D

nano - haha. mu nk jeles watpe. mu dh kawen. kikiki. lgpun kite lebih kurang je kot bdn :P

akak zuris - haha. sy mmg budak kampung :D

zai - yey, zainab kembali. hi3 tu la weh, tercungap2 nk kejar, tercungap2 nk mkn. sme la kena nk lajuuuu je

Cik Buya said...

kuruss jangan tak kurus.. waaa..
akak bile akak nak kawen ? hehe

chik star said...

bestnye.
bgos la ade bos gitu.
:)

Redbloodsnow said...

EH YANG...SUKE NAH AKU TGK 1ST PIC BATU KO TUH....UNIK! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...