Tuesday, December 28, 2010

homemade kimbap

jumaat lepas, Gg datang rumah aku. dan beliau request kelas belajar membuat kimbap. hihi. so, lepas balik kerja hari jumaat tu, pergi amik Gg kat KL sentral, lepas tu terus pergi ampang. gigih tak gigihnya, jammed sangat lama okay ! naik tension pulak kepala otak aku memikirkan adakah lepas ni kehidupan aku hari-hari kena harung jammed ? oh tidak T___T

btw, untuk perkongsian maklumat, kalau korang rasa nak buat kimbap ni jugak.. barang-barang dia senang beli dekat ampang tu. dekat perkampungan korea tu. aku pernah pergi sekali dengan min dulu, dia pandai cakap korea. hehe. so bila pergi lain kali, just ikut apa yang beli dengan dia dulu la. tak berani nak memandai-mandai sendiri. tak tahu baca apa yang halal apa yang tidak.

hasil kelas kimbap selama lebih kurang 3 jam.ini adalah yang terpaling senang. ini memerlukan sedikit kemahiran dan kesabaran. jenuh jugak nak menggulung tu. tapi berkat usaha gigih kami berdua..dapat 5 bekas kimbap okay !!!! haaa.. salute tak ? haha. buat bekal ni balik kampung ni :p

p/s dapat hadiah hari jadi daripada mirah.thanks mirah ! coklat putih itu sedap.

6 comments:

p R i n c E S s _ N said...

kimbap ni cm sushi jgk ke..?? adeh..org preggy x ley mkn sushi...tp aku geram gn seaweed die...

~dARlee zURiS~ said...

kat org ipoh nie takde 1 bekas ke?
;)

nanonano said...

wehh aku xpenah mkn mende alah ni,
ksian x??
klu ksian bak sbekas kat aku nk rase,
huhuhu

Redbloodsnow said...

whoaaa yanggg! aku solute! meh watkan utk aku gakkk...eh if ko ke cnie lagi or aku ke sana...ko watkan ea yang

semestinya aku akan honeymoon ke sane sooner or later...hehe

-eLyNhere- said...

wah jelesnye! bile bole rase ni?? nak blaja jgk pelis.. :P

Zumie said...

er ape kah itu,saye tak makan menda pelik..weee


syg u look so comel..nak geget leh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...