Thursday, October 14, 2010

rambut pendek vs rambut panjang

I've keep my hair long for a few years. dan almost paras pinggang dah aku simpan. tapi rambut panjang membuatkan aku rimas. dah lama, tapi tahan sebab sayang wohhhh.. nak-nak lagi itulah sekali aku pernah berambut panjang macam tu selama 24 tahun hidup neh.

tapi recently, aku dah tak tahan. dan menjadi bosan melihat cermin. haha. konon-konon nak tukar imej lah neh. bosan-bosan di waktu cuti, lalu terus pergi ke salun. and I decided to cut my hair. SHORT. paras bahu. not too short lah or else aku menangis pulak nanti sayangkan rambut. hehe.

and I just love my new hair. sebab..

pagi-pagi dah boleh basuh rambut dan rambut sempat kering (walaupun tak sempat kering betul-betul ;p) sebelum pakai tudung

kepala rasa ringan. yelah, dah lama menanggung berat rambut neh. hahahaha. agak-agak berat ada turun tak? eh. lari topik.

jimat shampu. dan conditioner. dan hair mask. dan leave-on conditioner.

alamak. 3 je ke points yang aku ada ? aku rasa macam banyak tadi. hahaha.


4 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hohoh..aku pon igt nk potong..tp org x kasik..cz nti dlm pantang x bole ikat..rimas...pulok..

beb..nk kawen pon kne smpn rmbut..cntek bsanggul nti..

nyna said...

kita adalah geng.
rambut bru aku kayak seperti cendawan.
tp aku suke. :D

Mr Noble said...

aku igt nak simpan rambut pjg la :p

PinQib said...

shuke rmbut mcm ranpunzel






;0


Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?


psss.. happy reading ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...