Friday, October 15, 2010

bila orang busuk hati

hari ni buat site audit. and it's SUCKS. big time. i hate the client. like really hate sampaikan kalau ikut hati, esok jugak aku mahu tender resignation letter. ESOK. tapi itu kalau ikut hati. orang kata kalau ikut hati jadi apa ? betul. MATI.

the story goes like this. of course from my perspective, aku tak buat salah. sesiapa yang rasa membaca dan rasa aku buat salah, please just keep it to yourself because I don't need to hear that.

well, the story goes like this..

pagi tadi aku dengan colleague pergi office client buat site audit. sampai situ dalam pukul 11 pagi. lepas tu masa sampai tu, masa tengah set up tempat tu, amik-amik fail segala semua.. aku ada la reply2 msg kawan aku. reply msg dalam erti kata lain 2-3 msg je lepas tu stop situ lah kan. bukannya main msg macam budak sekolah baru nak bercinta tu.

lepas tu, start buat kerja. tak lama lepas tu bos aku call colleague aku. tak paham apa diorang cakap sebab cakap bahasa diorang. tapi tahulah itu bos yang call.

lepas tu masa lunch, tanya lah pada dia apsal boss call. sebab jarang dia tu nak check kalau kitorang buat kerja luar. dia cakap sebab client call boss aku bagitahu aku ada msg-msg kat hs. like wth man.. apa masalah kau ni.. aku tak tahu kalau korang time kerja memang langsung tak sentuh hs. tapi aku tak. kalau ada orang msg, I'll reply kalau aku nak. kat ofis pun macam tu. takde lah depan bos nak buat rajin konon fokus habis lah ni padahal belakang curi tulang tak ingat punya.

yang pompuan ni have guts pergi telephone bos aku bagitahu yang aku ada msg-msg kat hs. masalahnya aku tak kacau dia. dan kerja aku takde kaitan dengan dia. kerja aku audit akaun dia. aku tak bekerja untuk dia okay. dan bos aku lebih taw macam mana kerja aku. dia lebih taw aku buat kerja macam mana. pernah ke kerja aku tak siap on time.. entah. sakit hati sangat aku bila tiba-tiba people judge like that just because ko tengok aku dalam masa setengah jam tu. aku taw buat kerja aku. tak payah ko nak telephone bos aku mengadu itu ini.

dengan bos aku pun aku bengang jugak. tapi takpelah, dia bos. dah client cakap gitu, terpaksa lah dia check walaupun selama ni dia tak kisah pun. tapi aku nak cari kerja baru lah. haha. childish sangat kan. biarlah. takde hati dah aku nak kerja kat ofis yang aku sorang je melayu. takde kawan. dulu aku selalu sayang nak tukar kerja sebab bos aku baik, kerja okay. best semua. sekarang tak. aku nak cari kerja baru. ada siapa nak offer aku kerja? haha

hari ni aku isytiharkan hari bengang untuk diri aku !

p/s IRONINYA YANG TERLEBIH PENYIBUK TU ADALAH PEREMPUAN MELAYU.


6 comments:

Anonymous. said...

bukan nak bakar... tapi it's true. kita m e l a y u selalu lembut dengan bangsa lain... but NOT vice versa... selagi dia boleh perah kita, dia perah. and selagi dia boleh cari blame kita walau sekecil mana pun... dia mmg boleh besarkan. i know, i've been there too...

dahsyat, kan? 1malaysia la sangat...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

adus...tu laa bile keje gn org 'die'..trase diskriminasi...saba beb..cpt2 carik keje..mpob tu sile isi yerr...

Mr Noble said...

macam ni pon ada ke? pelik2. sabar je la ye. terai aa mintak gomen :)

nanonano said...

mu comey ngat ke smlm yg?
yg yer dengki sgt tuh??
ke yer bru gado ngn pakwe?
ke yer xdpt ngn laki dia smlm?
hahahahah emo lps kat org lain.
busuk punye org.ape daaa..
rilek2 klu rase xde hati lsg dah ctu..
try je dlu test2 market kat lain dlu,
hehe

~dARlee zURiS~ said...

aku pun penah rasa camtu
ikut hati..dan2 tu gak nak hantar surat benti.
tp..nasib baik akal pandai lagi.
tp..btol lah kan
kdg2 bangsa kita yg busuk hati sesama sendiri.

PinQib said...

jgn cakap camtu, ada gak cina kat sini pompuan melayu,, sedih sedih sedih2.. redha jer laa.. dunia ni kan


Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?


psss.. happy reading ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...