Thursday, October 7, 2010

lagi cerita pertunangan :)

okay ~ mari bercerita :D

lebihkan tulisan, kurangkan gambar. haha. kalau boleh lah.

aku cuti hari jumaat lepas, konon nak bertolak balik kuala kangsar pagi-pagi buta lah neh. sudahnya tahu sampai rumah pukul berapa ? 8.30 malam. tahniah. hahaha. kalau sorang-sorang boleh la kan.. ini singgah sana sini lagi. macam-macam nak setel pulak tu.

malam tu jugak lah nak mengemas biliknya, tukar cadar segala bagai. touch up hantaran. dengan ibunda terlupa nak beli alas dulang, esok paginya kena bangun awal-awal pergi cari. haha. kesian emak, beliau sangat penat lah tu :)ini alas kusyen saya. lepas guna terus simpan. esok-esok tak payah nak beli dah.

rombongan lelaki sampai lepas zohor. dalam pukul 3 macam tu lah. elok je angkat barang hantaran letak dalam rumah, terus hujan turun lebat-selebat-lebatnyaaa. (ha, dapat bayangkan lebat dia tak? hehe)lepas tu, ada majlis selawat-selawat sikit, doa-doa semua.. dan juga sesi perbincangan. di mana aku dan zatil menyorokkan diri di dalam bilik. yelah, kena lah menyorok.. karang orang kata, dia neh selambanye ! hehe. so tak tahu apa diorang bincangkan. tunang (phewit, tunang tuuuu :P) ada di tempat kejadian, mula-mula dia duk luar. pastu ayah suruh masuk jugak. hehe. tanya lah dia diorang bincang apa, dia pun tak dengar. cit. nervous ke yang ?

so, dah habis bincang-bincang tu. opah aku panggil keluar. siap pesan lagi tunduk-tunduk. aku rasa nak angkat muka tunjuk peace je kat semua orang masa tu. hahaha. ketar kot. kikikiki. yerlah, semua orang duk pandang kita je.
duduk tengah-tengah orang ye. tak berani angkat muka pun. hahahaha. TAKOT !mana tah gambar sarung cincin, jumpa yang ini je. haha. lama siot salam neh. photographers ramai benar. siap pesan, salam lama-lama sikit. dua kali upacara bersalam ini berulang. hehe. oh, btw ! aku tak hire photographer pun. sedara mara kan ramai :)mama dan emak. auw. belum pape gatal nak ngaku mak orang tu mak kite jugak. hehe. harap-harap takde sedara mara di facebook tersesat ke sini. kalau ada, buat-buat tak tahu lah ye kalau jumpa akak. jangan dibawa perbincangan di blog ini ke luar. hahahaha.♥ ♥
maksu. rapat sangat dengan maksu, dari kecik lagi duk ikut dia pegi sana sini :) amna tu anak maksu lah..future sis-in-law. hehe. khalisya neh garang betul. sombong pulak tu dia. hahaha. baru nak dukung kejap dah nangis. geget kang ! :P kalisya comel lah, jangan la garang dengan auntie, nanti auntie taknak bawak pergi playground :P

nyna, maafkan aku upload juga gambar ini. hehe. awak tetap comel dan fashionista seperti biasa ♥ hehe. can't help it, love this picture. sangat jakun, pertama kali gambar candid menjadi cantik. haha. uish, jangan lah marah. baru sekali ni ja nak cakap diri cantik. hehehe ;p

later aku share info tentang make up artist aku tu :)


5 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhhu...seronok2...tkenang time tunang dlu..hormon gatal da klua balek...hiks..

~dARlee zURiS~ said...

control ayulah konon
padahal dlm hati...nak lompat2 je ek.
hahaa ;p

nanonano said...

haha xpe mu mmg cantek meletop letop kaboommm hr tuu..
hihi xsbr nk tggu hr besarrRRRR punye nanti plak :p

Erina Asmawani said...

gambar last tu awak super gorgeous yunk! congratz again. Terserlah happy mu baca entry2 tunang sume ni ;)

Redbloodsnow said...

ooo baru aku taw. yg merah putih tuh hantaran tema ko, yg itam putih lak..tema iim...hehe. aku ingat korg dua² itam putih tdks...hikss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...