Monday, August 30, 2010

The W

okay, tayangan makanan bergambar yang seterusnya :) sila sabar ye kalau tengok time petang-petang tu, uiii.. nak-nak lagi kalau time pukul 12 tengah hari tu kan. jangan telan air liur banyak sangat, batal puasa kang :P

tempat berbuka puasa hari ini. eh, kami berbuka dalam kereta dekat masjid dulu sebelum pergi ke william neh. aku goreng nasi dengan ayam untuk alas perut. ye, memang alas perut ye pun, ciputtt je aku bekalkan tu :) apa-apa pun, semayang maghrib dulu kan. senang apa-apa hal.

gerai uncle william neh memang famous di kalangan blogger aku rasa. kan ? so, disebabkan kitorang dah makan sikit nasi dengan drummet ayamas sebelum tu, maka order satu menu berat. share aje. lagipun konsep makan kat william neh memang sharing is caring lah !garlic butter noodle with ayam pandan. memang menjadi pojaannnnnn ! sedap ! ini satu pinggan RM 25. mahal sikit tapi portion sangat banyak, memang bukan untuk sorang makan :)

lepas tu, order satu side dishes ( haha, boleh ke kategorikan side dished neh ye ? )roti hawaiian ~ fuh, terbaik. ini silap angle ambil gambar neh. patut zoom kat inti dalam roti tu kan :P ini roti canai berintikan sosej, telur hancur, isi ayam, nenas.. dan apa tah lagi itu je yang aku dapat kenal pasti. roti hawaiian pulak harganya kalau tak silap RM 8.

dan kami minumribena blended. ini tak tahu berapa harga. dan juga soda herbs. ini pun tak tahu harga berapa.

thank you syg temankan I berbuka hari ini

siapa nak pergi, gerai neh dekat area kelana jaya. tak pun kalau ada GPS tu, search je nama william. memang jumpa :D

+ aku letakkan harga sekali untuk reference kalau-kalau ada antara korang nak pergi lepas neh kan, takde niat lain ye..




10 comments:

nyna said...

wah.makanan 1st tu aku terliurrrrrrrr

nanonano said...

awat aku mcm jakun tgk mknn tuhh??
huhu :p

Redbloodsnow said...

gulppp gulpp aku tgk butter noodles ko tuh taw yang. x payah mkn ah

-eLyNhere- said...

wahhhh bile la nak berbuke kat sini pulak... isk mengidam! huhu

Mr Noble said...

wau! william lagi!!
terliur tgk air ribena tu

lily lotus said...

uish..roti hawaian ituuu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

smpai laa ni aku x pnh jejak william ni...wuaaaaa...

~dARlee zURiS~ said...

tak kesampaian g nak g william.huhuu..

Zumie said...

lame tak p william wuwu

sweethOneY said...

nina - yes, mission accomplished. haha

nano - awatnya yang.. meh datang KL ai bawak yu pegi sini

zie - hehe. ko lagi ske menggulp2 kan aku ngan gambo2 makanan kt blog ko. adil :P aku nak mi kolok benteng !!!

elyn - elyn suka pegi sini jugak ? kite klo nak pegi waktu puasa, prefer pegi solat dulu kt masjid tu.. pastu area kul 9 br datang. senang hati nk makan. hehe

mr noble - hehe. try la dulu makan situ, mana taw selera kita sama :)

akak lily - hehe. sedap kak. konyang !

ayein - ko tunggu selera makan dh pulih baru pegi sini kut.. hehehe

akak zuris - selalu datang kl tu heret la abg ( abg? ) shahril pegi william tu. kt KJ. hehe

zue - nanti kita pegi sama ye tyg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...