Saturday, August 28, 2010

Budak Kaca Mata

yang aku mengadu mata kanan aku duk merah-merah tu, sepet sebelah segala bagai tu.. kena infection lah T__T

dua kali jumpa doktor dah. takutttt. dinasihatkan jangan pakai lens buat sementara. tapi I tak suka pakai cermin mata lah. macam tak sesuai. tapi kena lah pakai jugak buat sementara. haha. Emak dah bising dah cakap jangan pakai contact lens langsung dah lepas neh. yerlah, aku pun tahu takut jugak. sayang mata owh, nak pakai sampai bila-bila mata ni :)

Disebabkan cermin mata yang lama dah tak berapa elok, jadi aku pun nak buat yang baru lah. tapi optometrist nasihatkan buat lepas mata dah okay. tapi kadang-kadang elok, kadang-kadang jadi mata alien.. half mata putih tu merah. takuttt. tengah fikir nak pakai specs pattern cenggana neh. ermmm..Iim kasi pinjam specs dia dulu. Specs lama aku dah tercabut skru. Aku perlukan specs untuk driving. tapi power dia tak up to my power lah. neh mata dah elok tak merah dah, maybe boleh pergi buat hari ni kut :)

eh, elok ke aku pakai specs bingkai besar-besar neh ? aku suka tapi macam tak kena ngan muka.Ini pulak Pei Ling ( colleague aku ) suruh cuba specs dia. half frame. ke nak buat frameless. haha. Eeee.. tak suka pakai specs. rasa macam ada boundaries kat mata tu.

9 comments:

nanonano said...

hehe mcm ala2 cekgu tadika dah rupenye, huhu :p

ok skrg aku nk jwb persoalan tuh..
.ehemm ehemmmmmmmmmmmm... ??????
ok2 aku jawab, hahah biarpun aku skrg neh tgh dlm paleotak seribu mcm persoalan :p,

ehh dulang hantaran, maksud mu pahar tu yekk??
ermm biasenye org sewa jek, tp mandangkan mu ank sulung, better beli, ley wat perhiasan lps tu, n ley turun temurunkan ke adek2 sok2, kan senang??

humm lg 1 soalan, ade kotak gak? kotak mane plok mu tgk neh?? aku xnmpak kotak pun dcitu??

Nem0 o0h Nem0 said...

aku pun tk suka pakai spek,x best.rimas.tp speak hitam aku suka jek..hehe

MieZa said...

saya pon xsuka pki spek..

~dARlee zURiS~ said...

cam skema le lak
hiihiii..

Mr Noble said...

kalau pakai produk permata hijrah boleh kurangkan rabun tak?

sweethOneY said...

nano - takde maknanya yang. hehe. tanya aje.. :)

ooo.. sbb aku mcm penah tgk sedara aku buat kotak dulu.. maksud aku kotak plastik tu.. yg pastu ada gam2 kan riben tu..

nemo - spek hitam pun aku x suka sgt sbb susah nak cari yang sesuai ngan muka n tak kacau tudung :D

mieza - hehe. sama lah kita

akak zuris - eh kak ! memang aku skemaa punggggg :P

mr noble - erm.. itu tak tahu la plak. tak pernah cuba :)

Redbloodsnow said...

sweet je ko bercermin mate yang. mcm aku gedik² nk pakai cermin mata kan...boleh dillah kate aku cam muke org tua...citt die. dasar taw..hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nk wat cane beb..mmg lens bahaya..tp tu r..beauty is pain...tp da kne infection tu..bwk2 rest kjp yerr..pai spec xde frame laa..ehh..ke ade frame cantek ekk..aku pon x tawu...hiks..

-eLyNhere- said...

btol btol.. mencik pakai spek.. buruk cam hape rupe rasenye...
tapi takut nak pakai lens, takut jadi infection ke hape tu la.. isk...
akibatnye, time driving je pakai. time2 lain, pandangan kaburrrr je.. haha. adoila bile tah nak insap taktau la.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...