Wednesday, July 28, 2010

apa ketuk-ketuk ni ?

aku duduk rumah flat.

siapa sini duduk rumah flat jugak ?

korang beramah mesra tak dengan jiran-jiran ? kalau tanya aku, memang tak lah. pergi kerja, balik kerja, terus memerap dalam rumah je. lagipun aku manalah reti nak beramah mesra ngan orang neh kan.

owh, apa motif aku tanya gini ? saje tanya je. tadi aku tengah syok-syok tengok tv, ada orang ketuk bagi salam. lelaki. aku buat bodoh je, lantak ko situ. salam tu aku jawablah. tapi nak bukak pintu taklah. bukannya aku kenal orang pun. dah lah aku sorang-sorang aje neh.

tapi pakcik-pakcik kat luar tu macam marah pulak, dia cakap dah bagi salam pun taknak bukak. helo pakcik, taw tak ini rumah anak dara ? nak bukak pintu pada strangers, kan bahaya tu.

err, ke memang aku je yang paranoid lebih gini ? kalau korang, korang bukak ke pintu pada orang tak dikenali ? tapi kan, aku memang tak suka lah orang ketuk-ketuk pintu rumah neh. entah pintu rumah sapa-sapa je kau ketuk kan. kadang-kadang orang ketuk mintak derma lah, jual barang lah. lepas tu memang sapa-sapa ketuk, lantak kau situ. yang aku taw, aku takde kenal orang kat sini. so tak mungkin kawan aku yang ketuk. ahahaha.

sekian pembebelan untuk hari ini. tata titi tutu

9 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

agk laa bahaya..klo aku pon takat senyum2 jekk gn jiran..nk tegur2..frenly2 ni..kne ade geng br jalan...weee..

~dARlee zURiS~ said...

pakcik2??berapa ramai yg ketuk?
ish ishh..bahaya tu
bagus kau tak buka
tp..kalu dia ketuk nk bg info apa2 ke,habis lah kau
;)

-eLyNhere- said...

btul2.. mmg tak payah bukak. lagi2 tinggal sorg.. ish.. kalau jadi pape sape nak tanggungjawap? kat kl nih macam2 manusia ade. kang kalo bukak dipukaunye kite ke? rompak ke? eiii mintak simpang la. biarla org nak marah ke ape ke. pedulikan je.

eh terbebel pulak. hehe.

Mr Noble said...

betul betul jugak tu. sorang2 baik tak yah. kalu ada lobang kecik kat pintu bleh la tgk sapa kat luar

nanonano said...

mu duk sorg je ke weh??
wohh bahye2 ank dare..
kene kawen cpt2 r..
errr?????

zati tarhizi said...

maybe tu care org-org kat flat tu merapatkan ukhwah kot. nk eratkan silaturrahim. ahahah. tapi annoying kot main ketuk2. kang ta pasal2 terjah masuk dlm rumah lak klu bukak pintu.

fndrocka said...

statistik jenayah yg tggi menyebabkan org dah tak mahu bersosial,,hurm..rumah akde grill ke.

sweethOneY said...

ayein - aku memang tak frenly pun. hahahaha. nak2 lagi kalau sorang, dah tu dengar suara jantan lak tu kan. lagi lah..

akak zuris - hehe. info apa kak.. apa2 sme dia tampal kat board bawah tu je :D

elyn - yeay! ada pun orang setuju. hehehehe. baik beringat sebelum kena kan. nak-nak duk tempat org tak kenal neh. elyn duk umah sewa cane? dah okay?

mr noble - tu la. hehe. paranoid lebih pun ye kot. ataupun senang kata, mmg sombong pemalas xnk kawan ngan orang :P

nano - hehe. idak lah yang. tp selalu je keseorangan. housemate yang aku rapat tu selalu p out station, 2 minggu dah kat ganu neh. sorang lagi lak baru masuk, tak baru sgt la pun. tp tak bergaul ngan kitorang langsung. nyesal pun ada amik dia. haha. eh, lain cite lak neh :P

zaty - hehehe. ye kot! tp annoying owh. kdg2 ada gak bebudak sambil2 lalu main ketuk2.. geram aku rasa nak bukak pintu jerit je. hahaha

fndrocka - bukan taknak bersosial lah.. umah ada je grill :)

PutRee SeJiNjaNg said...

a'ah kan yunk...bahaya tu kalau bukak pintu dengan orang yang tak kenal...nasib baik ko berkeras gak tak bukak kan yunk...bagus2..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...