Tuesday, June 22, 2010

ini sup ikan

ini cerita dah lama. 2 minggu lepas kot. masa kejadian, membara-bara semangat ambil gambar dengan niat, "jap lagi nak update blog lah" hehe. kejap lagi lah sangat aku neh kan..
ini nama dia sup ikan. dimasak oleh cik izza. dengan sangat cincai dan memang tidak mengetahui apa-apa tentang sup ikan. tiba-tiba teringin nak makan, terus pergi kedai, telefon kakyong tanya macam mana nak masak. hihi. lepas tu, terjumpa plak perencah sup ikan, kat belakang dia ada tulis resepi. hahahah. ikut resepi tu je ;p untuk makan sendiri, tak payah nak cerewet sangat. dah nak berlaki nanti, cepat-cepat balik kampung menuntut dengan emak :)

oh, my mum just called. I missed her so much :') takpe, minggu depan emak dengan ayah nak datang KL. yeay! yeay! :)

recently, I've lost my spirit. Again. and again. hahaha. kenapalah kejadian ini selalu berlaku kepada aku? heh, macam mana korang gain spirit hari-hari untuk buat kerja yang sama eh? hilang semangat okeh. dan rasa sangat bosan. I felt dizzy bila mengadap komputer siapkan report, kira itu ini and blah blah blahhhh... heh. (mengeluh lagi)

I think that I need a short vacation. just to gain the spirit, and try to live it up again. ataupun aku neh kurang bersosial kut. itu yang otak jammed sesajo. I only have few friends here.

okay, enough crap.

p/s I found out that sometimes when I'm stressed or really tired, I will cook to release it out. Note that word sometimes :)

Nite sweeties.

7 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mcm beshh jekk sup ikan ko..meh cni..anto bangi...huhuhu

Stilla said...

sedap nye yunk..=) suka makan sup ikan..

Erina Asmawani said...

uu..nampak sedap. Nyum2 :)
Nanti g bercuti k, gain ur spirit back :)

~dARlee zURiS~ said...

bilakan nak berguru tu?hihiii..

haa..tu lah.kerja kuat sgt
benti keje dok umah jadi surirumahlah
gerenti hari2 semangat membara2
;P

Mr Noble said...

sup ikan - yummy!
"macam mana korang gain spirit hari-hari untuk buat kerja yang sama eh?" <-- try dgr lagu vengeance is mine daripada livonia. carik lagu tu kat youtube, tp kalu jumpa kat google versi mp3 lagi best. hari2 pasang lagu ni time nak pegi keje, mmg spirit high je :D

sweethOneY said...

ayein - hehe. ko dh ada laki, masak senirik ;p

stilla - hihi, mek pun suka juak. ceyy, lulus tak ckp swak? :P

ena - hihi. buat mkn sendiri bleh la ena..nak bg org mkn, lum konpiden lg ;p

akak zuris - tang mana keja kuat pun tataw kak. hahaha. tny iim dulu klo duk umah je, leh bg duit shopping x tiap2 bulan. haha

mr noble - yeke? hihi. saya tny mr google sekarang jugak :)

PinQib said...

sup ke ikan singgang ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...