Sunday, May 23, 2010

Weekend neh korang buat apa? syiok betul rasa dapat rest this weekend. sabtu kuar dating, ahad seharian duduk rumah rehat-rehat. heaven :)

everything was okay except dari pagi I nak try connect to the internet tapi setiap kali dial failed. geram, call celcom careline. nak tanya what's wrong. kenapa aku tak boleh nak reach the connection. sekali budak celcom tu kata akaun aku kena barred. ye, aku lupa nak bayar bil. miahahaha. busy sangat ke sampai bil pun lupa nak bayar. it doesn't make sense. adoi. lastly mintak diorang tolong activekan line aku so that aku boleh buat payment. sebab aku neh semua payment buat online aje. kalau nak suh buat payment kat luar, aku pun tataw kat mana. err. and now, moral of the story.. dapat je bil terus bayar. jangan nak tungguh esok-esok, jawabnya lupa.


hmmp, lama tak tulis jadi macam hilang idea pulak nak tulis apa :S

erm, hari tu ada some one yang dah lama lost contact.. tiba-tiba saje call mau datang rumah. ingatkan kenapa, tapi bila keluar je soalan "dah ada insurans?" blergh~ I know where this is going to.. Orang yang tak pernah-pernah peduli pun kita wujud ke tak selama neh out of nowhere tiba-tiba muncul, nak datang rumah lagi.. of course they have hidden agenda kan? err, in this case, maybe not hidden anymore la..

aku taknak rosakkan relationship yang sedia ada selama neh, dan aku memang tak berminat pun. dan aku memang tak selesa untuk mereka datang rumah aku. so, I just say no, I'm not interested. aku cuma kadang-kadang tak tahan la this type of people. kenapa bila ada sebab-sebab macam tu, baru kau nak cari aku? tak kisah pun kalau nak call bertanya khabar ke apa. tapi bila dah taw ada motif, for sure lah aku dah malas nak angkat call kau. and see, I think this is ruined our relationship sebab lepas neh aku rasa tak selesa kalau kau contact aku pun.

kenapa ada some people, dengan semua orang nak ada business talk? ke aku je yang kuno ke apa, whatever it is lah. dulu pun penah kena macam neh jugak, my close friend yang dah lama tak jumpa, ajak jumpa. of course I'm happy to. sekali aku tengok dia datang, dia bawak kawan-kawan dia. nak bawak kawan tu takpelah. sekali kawan-kawan dia ceramahkan aku untuk join MLM. apa masalah dengan korang neh ha? sanggup ruined friendship semata-mata nak tarik orang jadi downline? ok, nak promote skim cepat kaya ko tu, promotelah. tapi aku pantang orang yang keluarkan statement macam bagus, lepas tu downkan orang lain untuk buat diri sendiri nampak hebat. terajang karang baru taw. grr. contoh ayat-ayat biasa diorang, "aku dapat RM 1,000 sehari. ko keja sebulan susah payah pun dapat sikit dari aku"

ahh.. this kind of people. bikin kepala aku berasap la.

apa-apa je la. point dia aku nak cakap kat sini, kalau nak kawan lama dengan seseorang tu, tak perlu lah nak talk business je all the time kan. tolong betulkan kalau aku salah.

happy weekend korang, esok dah isnin! :)

6 comments:

nyna said...

ahahahha.
aku pun tak paham lah kan kalo org tu pegi kol2 awk lg pasni.
memang tak sdr dri lah tu.hahaha

kain_sari said...

wahhh...
kiter pow pernah kne mcm nie...
terus tak mau ambik tahu pasal org nie..hehe..;p


mse susah baru nak cari kawan..bile senang ..ntah kemana..;p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aku x sokak mbr2 cenggitu..spoil tol laa..

Zumie said...

garangnye ...
i pon tak suka...sokong2

Cik Buya said...

what the heck?? menyampah nye orang cakap2 suruh join bisnes neh join bisnes tu.. aduh.. kalau cakap baik2 ajak join takde ini siap down2 kan orang.. oh please la.. lagi tak suke. hihi..

hai kak izza :) jemput singgah photoblog betty.. http://lensahayati.blogspot.com. terima kasih :)

PinQib said...

huh.. benci betul ngan orang macam ni!!~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...