Wednesday, April 21, 2010

masjid besi

dah alang-alang pergi putrajaya hari tu, amik kesempatan nak jenguk masjid besi putrajaya sekali. katanya cantik sangat kan :) aku pun nak merasa jugak pegi. hihi

so, kitorang singgah sembahyang maghrib kat masjid besi neh.
cantik kan waktu malam.. tapi aku tak merasa pun nak nengok masjid neh lawa berlampu-lampu bagai gini.. pas maghrib terus gerak balik je.

tapi, pada pendapat aku la. pendapat aku taw, bukannya fakta dari mana-mana pun.. aku rasa masjid neh nampak cantik dari luar, tapi macam tak berapa convenience je.. tempat sembahyang laki dengan perempuan tak asing, ada satu dewan solat utama, laki kat depan.. ujung nun kat belakang pompuan. aku rasa lah, macam x berapa selesa aje. open sesangat gitu.. tp.. pssstt.. leh intai kekasih hati semayang dari jauh. muahahahahhaa ;p nyempat lagik aku neh ;p agagaga

pastu toilet dengan tempat amik air semayang dia, lantai dia basah licin gila koo.. sampai ada sorang budak neh terjatuh tergelincir. takde tempat alas kaki. kena hati-hati sikitlah.

wah, sedapnya mengomen kan. hihi. bukan main komen je laaa.. kan dah cakap pendapat aku.. ;p masjid mestilah kena selesa untuk kita semayang kan.. tapi tak dinafikan la, tempat dia cantikkkk.. macam terapung gitu.. pastu tepi tu ada tasik. dalam masjid pun naik turun pakai eskelator.

eh, aku masuk masjid idak la pakai ranggi benor macam gambar atas tu. ada rasa malu jugak la nak pakai macam tu masuk masjid. walaupun tak patut rasa malu masa nak masuk masjid je kan.. pangggg diri aku sekali plis. sekali je okay.nasib baik ada jacket iim kat dalam keta. dah macam men in black jek aku. bezanya lady in black, boley gitu? hahaha.

7 comments:

roxy exchange said...

masjid besi?? hurm..fea xpenah sampai lagi..sobsobsob..

nyna said...

ahaha.
aku lebih beminat gambar last dr 1st.
:P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hahaha..aku pon igt ko pkai cmtu...al maklumlaa..msjd ptrajaya ni strict...so far..msjd besi xde pgawal lg..

br tringt..toilet die mmg licin...tkang2 nk jln..

opai said...

ati2 nek escalator tue..lincin..

lily lotus said...

ooo gitu ke. akak tak pernah masuk pun. tgk luar mmg gah habis

sweethOneY said...

fea - ehehe. saje je teringin nak semayang kat situ :) sbb nampak lawa aje, nk jugak tengok dalamnya mcm mna

nyna - hahaha. nampak lain bukannnn

ayein - taw xpe. aku pun terkangkang2 tahan dr jatuh. hahaha

opai - abg ke neh? :D ehe. jatuh abg kan ada nak sambut ;p

kak lily - tu la kak kan.. putrajaya neh masjid beso2 mmg byk. hehe

Zumie said...

pic last tu haha..sangat comel .
nampak ko cam sasa jek hahaa larik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...