Tuesday, March 16, 2010

jum ukur jalan di KL

hari neh pergi keja macam pemalas sangat je. ditambah lagi dengan penat semalam tak hilang lagi. semalam aku on leave. cikgu najiha is in KL now ❤ and staying at my home. so, aku adalah amik cuti lah untuk bersama beliau ;D tapi cuti cuti pun, akak kena buat keja okay. masa aku mintak cuti jumaat hari tuh, bos aku tanya ada nak keluar ke hari isnin. dia mintak tolong submit dokumen kat KL sentral nun. sian gg meneman aku buat keja kejap. ahahaha. thank you babe

semalam janji nak jumpa gg kat kl sentral. she's arrived from ipoh dalam pukul 1 lebih kot. maaflah membuatkan anda menunggu lama incik gg. I ingat you sampai lambat lagi. hehe. parked my car at bandar tasik selatan station. amik train ke KL sentral. sudahnya kat mana tah, train tu stucked adalah dalam 10 minit. blergh~ dalam hati asyik mengomel je, why is the world yang aku tiba tiba nak naik train hari neh? ingatkan nak cepat, malas nak drive nanti terperangkap dalam kesesakan lalu lintas. ahahaha. sekali, hambek ko. dari nak cepat jadi lambat.

dahlah sampai lambat, pastu heret pulak cikgu tu pegi plaza sentral. mensubmit dokumen. di dalam hujan. ahaha. I owed you baby, tapi dah bayar balik kan. I teman you shopping kan. hihihi. so, dari KL sentral.. kitorang ke masjid jamek. gg nak tampal batu manik manik kat baju dia. aku pulak baru semalam taw kewujudan tempat itu. nampak nah tak suka berjalan area sana. tempat itu best, agak agak baju kurung tu dah nampak lama, bosan je pakai.. bawak pegi situ, kasik tampal itu batu bagi meriah itu baju. ahaha.

best ye rupanya area masjid jamek tu. barang best best. murah, boleh tawar menawar. jakun sebentar. tapi aku neh tak berapa suka kawasan yang crowded sangat. ikut mood jugak la. jalan jalan kat situ, terjumpa menda alah kaler pink yang diidamkan budak kecik sorang neh ha. aku neh selalula menjadi kakak yang baik, memang baik lah. untung heh korang ada aku sebagai kakak. hahaha. upah mariiiiiiiii!!crocs di masjid jamek ;p nasib aku tak fancy kasut mcdonald neh. kalau tak, borialah kita. hik

okay, mari teruskan perjalanan. dari masjid jamek, we all naik train ke lrt bandar tasik selatan. amik kereta wehhhhh. tak sanggup dah aku kulur kilir naik train. ingatkan menyenangkan, tapi sebab dah lama tak naik, i felt dizzy pulak.

jauh lah perjalanan kitorang semalam. dari tasik selatan, patah balik ke KL sentral, amik beg gg. lepas tu pergi mid. jalan dalam jusco aje dah bape lama. cikgu tu over, sekali turun KL.. sampai 4 pasang diborongnya kasut. aku sendiri tak pernah ada rekod macam tu. hehe. gg, best kan? lama tak buat girl's things like this. tapi tu la, sebab dah lama tak buat la.. kaki aku mensakitkan diri dengan melampau. balik umah je semalam, mandi terus pengsan sampai ke pagi ❤

sekian cerita hari cutiku. letih. malam neh kena tidur awal.

gudnite :)

6 comments:

nyna said...

hee.
ok.awak memang baik.
tk.
haha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aku pon x pnh smpai area msjd jamek tu..mrayap jln tar pon bole kire gn jari lg...sadiss tol...

Zumie said...

ori ek yang?;p

sweethOneY said...

nyna - haha. aku mmg baik. sila maklum

ayein - tu lah, aku mls ske nak jalan tempat ramai org neh..

zue - crocs ko beli kat downtown tu ori ek yang? :)

PinQib said...

conetnyee..
comey22..
brapa ye..
btw.. klu ada akak... yng bek hati.. jdikkklaa akak sayaa.. ples.. hehe

Cik Buya said...

cantik ah hello kitty neh.. org nyer cetak rompak :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...