Wednesday, October 7, 2009

We explore and we race!

Today's activity is soooooooooo exciting!!!! We had so much fun. Betul, betul.. We had an Explorace! Woot~ Woot!

Ada 7 check points kesemuanya ;

1. Kena buat hiasan makanan kat kafe. Ala, yang macam hias makanan orang kahwin tu ;D
2. Isi air dalam botol yang bocor (bocornya kecik je la..) dengan menggunakan span sampai bola pingpong dalam botol keluar.
3. Pindahkan 10 biji guli ke dalam mangkuk yang lain menggunakan chopstick.
4. Sepak bola bagi kena kon.
5. Masukkan bola pingpong dalam cawan.
6. Serve volleyball supaya lepas net.
7. Masukkan bola golf ke dalam lubang.

Woh~ penat berlari woh ke sana sini. Dalam hujan okay, tapi hujan rintik je la.

Jom tengok gambar sikit sikit, nak tak? Tersesat masa cari check point, tapi takpe.. Kita pose dulu ;D Te he hePadang golf. Dalam pada kejar masa tu, sempat lagiiiiiii

Dah settle 7 check points, kena pergi solve cross word and quiz. Lepas tu dah submit, akan dapat envelope yang mengandungi huruf. Kena solve the puzzle.Huruf huruf ni membentuk perkataan apa la ye? Pening woh fikir.But we managed to solve the puzzle guys!! ;D

And then, we have to find where is it. Betul, we have to find the black bracelet. Jenuh okay~ Sudahnya budak lain yang jumpa, dapat kat dia hadiah black bracelet tu.. Mesti puas gila dapat bracelet tu kan? I'm not talking about the RM values.. I'm talking about the efforts to get it.. Susah payah tu dari mula, berlari sana sini.. Last last she's able to find the bracelet.. ;D

Oh~ ada soalan kuiz tu kan.. Aku tak taw. Kita guna talian hayat ;DTeka aku text siapa ni?
Hihi, my adik tiri! Dia tu memang selalu jadi mangsa aku kalau tengah terdesak nak find the info. Hihi, nanti kita pergi makan coneto ek? Ke ko demand BR ha???
After the Explorace! Penat gila semua.. Dan tak berapa nak paham la aku sanggup korbankan sikit masa tidur aku untuk blog ini. Cis.
And, tonite.. Our activity is to list down all the lessons learnt from our Explorace. Exciting :)


10 comments:

ezaty said...

zati kan ta suke bekire.BR jadi la.!hahaha.
bestnyerr!
terasa nak pegi mane2 kem lak
tahun ni gila malas,ta pegy mane2 kem pon lagi.
law g kem mety de aktiviti camneyh
hohoho

nursarah87 said...

look exciting,

dah lama tak join aktiviti camnie..

hehe,

salam perkenalan..

Shafie said...

cewah..ala2 explorace gitu ek..

p/s: zati..mintak je BR :pp

chik star said...

wow !
best.
mencabar betul
:P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besh2....time ni laa ley kamcang gn grup mbrs...leader haruss memenkn peranan y pntg..cehh...

Redbloodsnow said...

whoaaa!!! mmg seronok wooo games ala explorace tuh. teruja aku nk join gak..hehe.

owh ye...adik tiri kite tuh mmgggg lah so demanding. mentang² die sorg jek yg paling kecik among kte...haha

sweethOneY said...

zaty - haha.. akak terasa cam budak2 la pulak.. pegi la ko joinnnn.. ni dok mendap je kt umah, mna montot tak besar.. haha

sara - hai.. best tu mmg best la.. tp ada rasa sikit cam budak2 la :P

shaf - hehe. bukan ala2.. mmg explorace pun..

kak as - mencabar la sgt kan :P

ayein - aah, pas explorace semlm, terus je semua jd cam kamcingg..

zie - zaty tu mmg.. pendemand.. tp takyah layannnn.. hahahha

Nem0 o0h Nem0 said...

main dlm ujan jgn sampai demam,
tpai aktiviti camni mmg best pun kan,leh eratkan silaturahim.. =]

Erina Asmawani said...

Best! Mesti memula excited carik barang pastu last2 tercungap2 kan yunk? yang amik guli pakai chopstick cam susah je..wuhuhu..

MiSZuE said...

bestnye campinggggg


terasa nak jek pergiii hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...