Sunday, September 13, 2009

Sifat Ingin Tahu

Kadang-kadang kan..

Kita dah taw benda tu akan menyakitkan hati kita,
tapi kita tetap jugak nak amik taw kan?

Kita tetap jugak nak paksa orang yang menyampaikan cerita tu bagitaw full story..

Kita tetap nak korek cerita tu sedalam-dalamnya..

Kita yakinkan orang tu yang kita takkan apa-apa

Walaupun kita dah taw sebenarnya semua tu hanya akan menyakitkan hati kita

Kita tetap nak amik taw t_t

Haih! Tak suka la sifat ingin tahu yang tak bertempat dan hanya membuatkan saket hati je neh.. Hoho. Rasanya sifat ini juga boleh disebut sebagai pembusy body kan? Ceh, macam comel je. Haha

Contoh situasi di atas ; Kita dah taw ex bf kita curang dengan kita, lepas tu kita sibuk-sibuk jugak nak taw dengan sapa dia curang, kenapa dia curang.. and bla bla blahhh..

Contoh sahaja, tiada kena mengena. Hiks








10 comments:

ezaty said...

hoho
mety la kene amek taw
skurangnyer kite puas pe pas da taw cter tueh
walopon agak menyakitkan
lame2 saket tue elang jugakk
tpi,kepuasan pas dpt taw cter sebenar agy besh
HAHAHAHA =P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

klo da amek taw tu jgn pk byk2 sgtt...ko x mmg r saket nyahh...

Erina Asmawani said...

rasanya normal kot yunk..lagi kita x suka sesuatu perkara tu lagi tinggi curiosity kita..rasa sakit hati tapi puasssss hati. tol x? :>

Shafie said...

sungguh sesuatu entry ni..hehe

tp tu la..kkdg mmg nk gak tau ;p

p/s: gmbr terbaru?
penuh ngn sinaran cahaya..haha..

Nem0 o0h Nem0 said...

yeah kalo berkenaan ngan diri kita atau seseorg yg pernah kita syg,mmg kita nak amik tahu pun walaupun benda tu menyakitkan hati..sakit camne pun kita ne terima hakikat kan?errmmm..

nanonano said...

yg lepas biar la yang..
bt mkn ati je..
makhruh tao pose,
wlaupun makan ati
;p

MiSZuE said...

ya betol kene gak amek tau lol..
macam nak tau sape2 awek die
lawa ke dari kite

ehhh2 ober hehe..

chik star said...

memang la.
pas tuh bile dh taw kite lak skit jiwa, ati ,jntung semue.
hihi..

senang cite,
xyah taw.
lantak la.
:P

sweethOneY said...

zaty - aah la weh.. time akak taip entry neh.. sikit pun tak terpk psl kepuasan tu.. time kasih kerana memberikan jawapannyaaa!!!

ayein - hihi, tu la aku, ske nah pk..

ena - aah. br perasan psl kepuasan tu. hehe.. saket hati boleh ilang lama2 :)

shafie - hihi.. semua org ada sifat curiousity tu kot..

nemo - tu la.. tp sbb berkaitan kita kan.. saket camne pun kena la telan gak

nano - haha.. aah ek! tu la dia.. isk..

zue - hehe.. takdelah sampai ke stu yang :) tak semestinya psl bf la :P

akak as - tu la kak! kdg2 pk gtu gak.. lantak la.. benda lepas.. xyah dulik arrrr.. hihi

Redbloodsnow said...

hahaha...mmg yang! lumrah alam mmg g2. kdg² aku mcm tuh taw.tp mostly all the time...aku ignore jek. x kose aku nk amik taw..hehehe


:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...