Tuesday, September 8, 2009

The Recipe

Nah resepi yang korang mintak tu :D

Homemade Oreo Cheesecake


Base :

*Biskut Marie (hancurkan)
1/2 cawan marjerin

*Boleh ganti dengan crushed Oreo Original Cookies kalau suka. (buang lapisan krim dia)

Cream Cheese :

2 x 250gm cream cheese (brand : Philadelphia)
1/3 cawan gula kastor
3 sudu gula perang
2 sudu susu tepung
1 camca teh esen vanilla
1 cawan non-dairy whipping cream
Oreo Chocolate Creme cookies - roughly chopped (tak payah buang lapisan krim)

How to prepare?

Untuk base :

# Cairkan mentega. Campurkan dengan biskut yang dah dihancurkan. Tekan padat ke dalam loyang. Chill.

Untuk cream cheese :

# Putarkan bahan-bahan cream cheese (kecuali oreo cookies) sehingga gebu.
# Masukkan Oreo cookies, kaup-kaupkan bagi rata.
# Tuangkan ke atas base tadi. Chill for at least 4 hours.

---------------------------------------------------------------------------

Dah siap! Ye, betul! Sudah. Begitu saje :D Senang kan?

Untuk hiasan atas dia tu, suka hati korang lah nak buat macam mana. Kalau macam aku buat tu, aku hancurkan biskut Oreo lepas tu taburkan atas dia. Selamat mencuba. Dah jadi, bagi aku sikit eh ;p








9 comments:

Redbloodsnow said...

uiiii terer giler ko yang. neh harus aku salin recipe ko neh. yang..aku letak dlm blog resepi aku eh. t aku letak link ko sekali..heheheh...

kene start rajin wat kek..kang dolat aku nnti if lawak ckp laki next year...cewahhh..hahaha

Hidayah said...

hehe da ada pun .. thanks

lepas ni da boleh buat ^__^

:: p R i n c E s S _ N :: said...

izza..bkak bakery r...sgtt rajen ko baking2 ni...

:: Feez_Mior :: said...

yeah.. harus try.. terliur jgk tngok gmbr nye.. ;p

MiSZuE said...

yeshh!
tenkiu my darling nanti nak buat!

-eLyNhere- said...

uih..
harus try nih!!!

nmpk cedap gilesss... tempting xhengat.

nnt dah bejaye saye post dlm blog saye ye. hikss..

^__~

chik star said...

nk try nk try !
tapi cm susah je ni dek
:(

Zack ~ 'A said...

sy nak cuba resipi kamu sbg hidangan raya di umah sayer nihhh.. wehoooo~
selamat ari raya yang.. :D

[sutera kasih] said...

nak try !! esok beli bahan hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...