Thursday, September 10, 2009

Kereta Kanji

Sebelum memulakan cerita, nak tanya neh.. Korang taw ke apa benda menatang kanji tu? Hihi. Kalau tak taw, meh sinun aku nak bagitaw. Kanji tu lebih kurang bubur nasi. Err, lebih kurang kot. Aku sendiri tak taw sama ke tidak. Entah-entah sama, nama je lain T_T Haha. Apakah.. Nak bagitaw orang tapi sendiri pun tidak pasti. Ngahahaha

So, tradisi kat kampung neh (eceh, tradisi katanya.. hiks), setiap kali Ramadhan.. Setiap petang akan ada kanji neh di surau. Sapa yang nak, just pergi amik je la kan..

Hari tu, pergi amik kanji kat surau.. Bawak Alya sama. Sekali dia tertumpahkan kanji di backseat. Histeria aku sebentar di tempat kejadian. T_T.
Dah tu aku tanya lah dekat dia,

"Neh sapa nak cuci neh?"

"Balik kang biarlah Adik cuci!" (tarik muncung patbelas)Hahaha.
Budak moncong patbelas. Aku saja menyakat dia aje. Balik tu mestilah aku jugak yang kena cuci kannnn..









11 comments:

~dARlee zURiS~ said...

bukan yg org dok masak2 kat surau tu bubur lambuk ke?
hmmm...
;P

nanonano said...

mung !
nyesal aku tgk gmbar tu..
sbb..tetibe je rase nakk....






uwekkkkkkkkkkkkkkkk...
:(

Erina Asmawani said...

bubur kanji? Tak pernah rasa tapi cam sedap je (bulan puasa ni asal tgk gamba makanan semua nampak sedap ;p) Aloloh alya. Tu tutup mata sebab nangis eh? Sentap ngan ayong ;p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bubur lambuk ke wehh..?? y aku tahu tepung kanji ley jadik gam...

Redbloodsnow said...

heheeheh,,,tuh die tutup muke tuh, die nangis ker yang

ezaty said...

haa!alya nangess k?
jahatt yong dyee!
HAHAHa =D

mrs.miera ^__^ said...

bestnye naek kete kanji.. hihihihi

fiza_sensei said...

btol la izza,. kita kat area perak-kedah selatan ni rasanya memang panggil bubur kanji....rasanya sama la kan dengan bubur lambuk tu.

eyk@_zuL said...

bubur kanji = bubur lambuk
huhu..bru taw!ptot la dak2 perak dok sebut kanji2..
i tot menatng kanji y ley wat gam 2..hahaha~

Shafie said...

alolo..
kan da muncung dia..huhu..

sdp ke kanji? ;p

Nem0 o0h Nem0 said...

camne lah leh tertumpahkan? bubur kanji mg yumyy.. tapi sama je ngn bubur lambuk,name je lain2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...