Saturday, September 5, 2009

Aku Tak Suka

Aku tak suka penipu.

Aku tak suka orang yang suka putar belit.

Aku tak suka orang yang suka jadi batu api.

Aku tak suka kawan yang kutuk kawan sendiri.

Aku tak suka kawan yang bukak aib kawan sendiri.

Aku tak suka orang yang suka menyampaikan cerita.

Aku tak suka libatkan diri dengan orang-orang yang menyakitkan hati.

Aku tak suka orang komplen pasal life aku, especially love life.

Aku tak suka orang buat assumptions pada aku.

Aku tak suka orang judge aku.

Aku tak suka orang yang aku tak rapat, tiba-tiba cakap macam kenal aku sangat.

Aku tak suka orang menilai aku.

Aku tak suka orang yang tak jaga hati kawan.

Aku tak suka amik taw hal orang.

Aku tak suka orang main serkap jarang dengan aku.

Aku tak suka libatkan diri dengan masalah.

Aku tak suka campur hal orang.

Aku tak suka bila aku banyak fikir benda yang orang cakap. (which is bad)

Aku tak suka menyesakkan fikiran aku dengan benda yang tak penting.



Korang suka?



Aku senang je, apa benda yang aku tak suka.. Aku akan hindarkan diri dari semua tu :) Kalau aku rasa dekat dengan orang tu membawa kepada benda-benda yang aku tak suka tu, so marilah kita jauhkan diri. Dekatkan diri dengan benda-benda yang membawa kepada kebahagiaan dan kegembiraan dalam hidup supaya korang takdelah saket jiwa nanti.. Hihi.

Yours truly,
Cik Izza.

p/s Alamak! Ini entry pukul rata je la kawan-kawan.. Random. Taknak lah ada sapa-sapa terasa yer T_T Mintak maaf awal-awal kalau entry neh ada menyinggung mana-mana pihak..









10 comments:

~dARlee zURiS~ said...

aku pun tak suke
ngegee ;P

nk mai beraya ke?
dtg lah
tp..make sure sblm 30hb ye

Erina Asmawani said...

ena pun x suka..nyampah ai..hehe..
tapi ena jenis senangkan maafkan org walaupun org tu da buat taik ngan kte..hmmm..xpelah..biar org buat kte jgn kte buat orng..dpt pahala disitu..kan yunk?

ala..taknak kuar dari blog ni..nak joget2..suke lagu nie ;p

pwincess AJA said...

aja pom tak suka!
syuh3 kat org yang wat perkara2 yang kita tak suka.
jum dekat2 ngan orang yang sentiasa buat kita suka!
hehehe.:)))

Shafie said...

awk suke sy tak...(tetiba) haha :P

btl2..elok jauh kn dr sakit ati..

oo..ade org buat za sakit ati ey..
sabo tau..

Nem0 o0h Nem0 said...

takpe izza,sape mkn cili biar dia terasa pedasnya.. =]

sweethOneY said...

kak zuris - hihi, saje tny.. lalalalalui~ nak p kutip duit raya.. hahaha..

akak fly bape hb?

ena - oloh~oloh~ baiknye ati ena neh.. klo owg, leh je maafkan tp nama nak berbaik balik tidak lah.. :) sikap yg baik, keep it up! eceh :D

ala, xyah la kuar dr blog neh.. layan lagu.. kekeke

aja - betul~ akak sokong 140%!!! cayanggggg kat aja lebey :D

shaf - hehe.. soklan mintak dijawab ke tu :P xdelah, mn de saket ati.. kan dh kata random tu :)

nemo - hihi.. totally correct babe :) tapi ni tulisan spontan je.. :)

ezaty said...

a'a.saye pon ta suke!
naseb kat situ tade
''aku tak suka nur izzati bt ahmad tarhizi''
ahhaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

harap 'mereka' bace..bace x weh agak2??

Redbloodsnow said...

aku pun x suke yang!!!! gimme fiveeee..hehehe

MiSZuE said...

hahaha..
samela nasib name ai xde kat sane kehehehe

xmo benci2 nah....
lap u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...