Sunday, August 30, 2009

New Softlens

Lens cekelat aku dah expired T_T
Nak beli yang baru, macam tak berbaloi.. Sebab aku kan sekarang neh duk rumah je. Lens tu bukan pakai pun. Alih-alih kang, cukup 3 bulan kena buang.. Kan ke membazir namanya..

Lastly, aku buat keputusan nak beli lens biasa aje. Yang jernih.. Yang takde color. Sepasang RM20, pakai selama sebulan. Terlampau jernih lens neh sampai aku rasa ada kemungkinan kalau jatuh neh, menggagau nak cari balik. Haha.
Sumpah kekok pakai dia. Terasa muka lain macam je. Tu lah dia, dah hidup dengan lens cekelat selama lebih kurang 2 tahun. Haha. Sekali bila mata takde color, rasa macam lack of confident je.. Haha. Poyo jek ;p Tapi tak tipu aaa.. Memang betul rasa tak yakin je.Muka pakai normal lens. Aku je kot rasa lain macam. Orang lain tengok maybe biasa je. Tehehe. Itu mengada nama dia ;p









10 comments:

ezaty said...

tape!jgn isaw
tetap cun
haha

fiza_sensei said...

cun je. itam itu menawan

joegrimjow said...

haha
ingatkan puting tadi

lily lotus said...

u pakai lens ape pun tetap comel laa :D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

comel ape lens itam..amek y big kn mate itam tu..lg mngaumm...

Erina Asmawani said...

Huu..samelah kta yunk..Ena pun x minat pakai lens biasa sebab susah nak carik, jernih bangat..pastu mata nampak lain sebab dah bertahun2 pkai clens kaler..Alahai power..ckitnya ;)

sweethOneY said...

zaty - amik hati kah? time kaseh ye budak tecit.. haha

fiza - hehe.. time kaseh :P

joe - ade lak ke stu dia.. hehe.. oo..patutlah semangat dia nak baca entry neh td

kak lily - thanx kak.. ^^

ayein - agaknya sbb aku dah biasa kot yang.. neh emergency case.. plus aku pun duk umah, jarang kuar.. so xyah membazir.. hehe

ena - aa, neh 1st time pakai lens jernih.. sebab mmg x kemana pun.. rs rugi lak if beli yg color tu :)

aah yang.. siit je power tapi kalau tak pakai.. adalah bahaya.. hihi, klo drive signboard x clear.. klo tengok wayang, tak nampak subtitle.. hari tu nengok citer cina, tak pakai lens.. jawabnya mmg x paham apa dia ckp.. haha :P silau lebih kottt.. :)

Shafie said...

kakak poyo...ekekek..

xpe nasib baik cun..

(da puji...tambah r duit raya t ey..ngee)

Nem0 o0h Nem0 said...

bila dah biasa pakai lens warna,bila yg jernih,trs tak confident jek kn?
tapi aku tgk cun jek ko pakai yg jernih,cun la..

Redbloodsnow said...

lawa lah yang. aku suke :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...