Tuesday, August 4, 2009

beach party

aktiviti hari isnin..
picnic di pulau pandan jauh ke tengah,
gunung daik bercabang tiga,
hancur badan dikandung tanah,
budi yang baik dikenang jua.

hahaha
tataw kenapa kena keluar pantun
padahal cuma nak bagitaw picnic di pulau pantai pandan
fea, ingat lagi tak kejadian keluar pantun ini di tengah-tengah malam? ;p
hehehehe

bangun awal okek!!
kerana tugas khas aku adalah memasak spagheti untuk bekalan
(merasa korang makan air tangan aku ;p sedap tak wehhh???)
fea lak setelkan bab sandwich
zie tukang goreng nugget, bebola dan sosej
tilla pulak offer nak buat salad
mak paling semangat.. masak nasi + manuk masak belacan (manuk ; ayam)
dengan siap drama sentap-sentap lagi pasal roti bom, alih-alih sampai kat pantai nak makan.. boleh tak ayam masak belacan yang nak buat cicah tu tertinggal?? haha.. saket pewot aku kalau teringat kisah roti bom neh.. mummy oh mummy.. ;p
tilla amik cuti sebab nak join the picnic, tenkiu yanggg.. mmmuahh!!
yuzz pun sama, konon alasan tak leh nak cuti lah, kerja banyak lah, meeting dengan 50 orang lah apa lah, alih-alih esok pagi aku tengok ada je muka dia datang rumah zie tu ;p

hahaha
the more the merrier righttt???ini minie @ abg su
thanx ye minie sebab sanggup amik cuti untuk teman kami jalan-jalan (';
thanx jugak sebab jadi bodyguard kami.. hihik
biasa kena jaga sorang je perempuan kan,
kali neh amik ko, kena jaga 3-4 orang sekali..
kalau aku dengan zie jalan lambat sikit kat belakang, mula lah dia bising nanti.. cepat sikit, nanti kat belakang ada orang kacau ke bla3 apatah lagi dia cakap aku pun dah lupa.. hahahaini pulak yuzz @ jejaka pemalu
hahahaha, aku tataw la yuzz neh baca blog aku ke tidak ;D
ada meeting konon.. tak boleh nak amik cuti kononnnn
last-last meh meeting ngan kami kat pulau pandan jauh ke tengah tu.. hahaha

mummy plak mana?
takde gambar ngan mummy sebab seronok sangat dia jadi sleeping beauty kat bawah pokok kelapa.. haha.. nikmaatttt woh tidur tepi pantai ;D

tapi nikmat tu cuma sekejapan aja Allah bagi..
sebab HUJAN!!
hahaha
tension hoihhhhh..
pasalnya dari bdr baru semariang (rumah zie lah) nak pergi pulau pandan jauh ke tengah neh mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih okekk
sangat jauh sampai aku dengan fea kelaparan kat dalam kereta, bukak seat belakang curik makanan dalam bonet.. hahahaha.. so much fun ok!!!!
ha.. cerita pasal apa tadi sebenarnya.. bukan pasal curik makanan dalam bonet kan.. haha
nak citer pasal jauhnya pantai neh dengan rumah zie
lepas tu baru sampai, makan, main air sikit-sikit..
lepas tu hujannn??!! nangisss T_T
redha aje lah.. lepas tu kitorang pun gerak la pusing-pusing area situ
sampai kat area pantai lagi satu neh, apatah nama dia aku pun tak ingat lah
dah tak hujan masa tu, tapi panas yang terlampau pulak
lepas tu takde tempat berteduh
last-last kami semua surrender, marilah kita beransur pulangggggggg T_T
dalam pukul 4 lebih dah gerak balik
sampai rumah dekat maghrib
takpelah, kira impian nak pergi picnic bersama dah tercapai tu, kira okek lah kan? ;D










9 comments:

lily lotus said...

love the 1st pic...

Dakjaat™ said...

lagi nak menafikan kata2 ku .. wahahahahaha!

joegrimjow said...

ahaa
pak su yg kacak

cmne skolah skrg

Erina Asmawani said...

ala..ciannye x dpt mandi pantai lelama, tapi btol la..weather kat sana mmg unpredictable, kalo panas, panas sesangat pastu tup2 ptg hujan lebat gile plak.Izza g cultural village tak?

MiSZuE said...

hohoho
bestnyeeee..nk jumpeee tuu!!!

Shafie said...

siap bodyguard tu..ekeke..
tau r dia kacak.. :p

Redbloodsnow said...

whoaa!!! aku nnti pown nk wat ala² walk to remember mcm pic 1st ko tuh yang.

haa tuh la pasal...siap sentap bagai mak kan. leh arr die segeng ngan zaty kan yang..miahahaha :P

sweethOneY said...

kak lily ; hehe.. thanx

dakjaat ; kata-kata apatah.. *bersiul.. haha

joe ; hehe.. bodyguard kuat tuhh.. dan pencen dh skrg neh.. kontrak dua bulan je..

ena ; tu la dia yang, mula2 panas mmg kena pakai shades.. alih2?????

zue ; tuuuu sapa?? abg su? haha

shafie ; hehe.. x kacak pun leh jd bodyguard maa ;p

zie ; haha.. aku xleh la.. smpi skrg duk teringat.. roti bommmmm

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alorr..nape ko x tempek pics tepi pantai beb..aku da tgk kt fb tilla..nk tgk pics ko plakss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...