Sunday, August 2, 2009

2nd day

bangun pagi pukul 6.40
sedikit terkejut sebab dah cerah sangat
macam dah pukul 8 pagi aje

bangun awal macam tu sebab nak hantar minie pergi kerja
minie telah berbaik hati meminjamkan kereta beliau untuk kitorang lenjan sewaktu office hour ;p
merasalah dia aku jadi driver kejap
;p
apa rasanya duduk belakang abg su?
seronokkk? ajar la zie tu drive kereta manual.. leh la dia jd co-pilot
hehe

lepas hantar minie kat ofis dia,
singgah cilipadi lagi!
hihi, roti canai terbaikkkk di kuching
ecehh ;p
sedapppppppppp ar.. roti dia nipis je, garing..
kuah dal dia pun nyaman tokk.. hihi

psstt.. kitorang pergi hantar minie tu tak mandi pun
just gosok gigi + cuci muka je
so, menjawablah pergi beli breakfast dengan tak mandinya
haha
takpe, kat kuantan dulu aku dah pernah pergi megamall pagi-pagi tak mandi ;p
(apakah memecahkan rahsia sendiri???)

lama taw anta minie pergi kerja
singgah cilipadi tapau roti canai + minum-minum
rasanya dalam pukul 10 lebih baru sampai rumah
kesian mak breakfast lambat );

patutnya tengah hari nak lunch sama kiki + tilla..
tapi kitorang neh siap terhegeh-hegeh sangat
kesian kiki tak sempat nak join lunch sama );
sorry ye kiki..
kami power rangers merah!!
hihi

kitorang lunch kat Tun Jugah foodcourt..
aja, akak tak makan Butter Chicken Rice pujaan aja tu..
hihi
tapi, akak tilla yang makan ;p
aja bernasib baik sebab terlupa nak amik pic okek!
kebetulan pulak tilla pun sama pakai merah
so, kami adalah geng merah pada hari itu!!

lepas lunch, tilla gerak masuk office dia balik
kitorang pulak merayau-rayau kat dalam TJ tu
zie mengiau-ngiau nak beli baju kat satu kedai tu
sementara tunggu zie fitting baju

lepas tu, kitorang dah tataw nak pergi mana
zie neh bukan reti sangat jadi tourist guide.. kekeke ;p
alih-alih pergi CC lah, cik kak tu kerinduan nak update blog dia
so, lepak cc sampai pukul 5
lepas tu terus amik minie kat office dia
then meet up dengan kiki kat family cafe
nak makan ayam penyet ;D
weeeeehuuuu!!sambal ayam penyet tu kepedasan siot
masa tu hujan, so semua order air panas lah..
fea sorang aje yang order air ais..
lepas tu, aku dah tak tahan mkn pedas dengan minum nescafe panas
panggil waitress tu, order limau ais
pastu masa dia hantar limau ais tu, zie pulak tambah order air
masa tu zie dah cakap dah, kita ni order satu.. satu..
pastu boleh pulak time dia hantar air zie,
kiki lak mintak tambah air.. ahaha
memang kelat je la muka waitress tu ;p
trus dia tny, ada sapa-sapa nak order lagi x?
yerlah, kalau kita kat tempat waitress tu pun... mestilah kelat je muka kan
dah macam kitorang neh nak main-mainkan dia pulak
tapi serius tak sengaja taw.. bukan niat nak mainkan dia pun
ciannnnnnnn dia

malam plak kitorang keluar plan nak pergi makan mee kolok
lepas tu nak tengok wayangbukan tengok citer transformers taw
tapi nak tengok harry porter
tapi lepas berlakunya tragedi olympus
terus semua plan dibatalkan
semuanya BOGHINGG!!
hahaha.. boghing ah.. boghing.. ;p

tata peeps.









6 comments:

pwincess AJA said...

nseb xde pics BCR!!!=PPP

2ler,k.zie xley tourist guide.
ekekekeke.
;DDD

Shafie said...

pegi mall tak mandi? ekeke :p

sy suke power ranger merah :D

n...
nk aym penyet...
bunyik best..cm penyek2..hehe

tragedi olympus tu pe??

MiSZuE said...

tu die geng merah!
shantek

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh...merasa mkn ayam penyet..mee kolok sumerr....besh2...

Erina Asmawani said...

ayam penyet mmg super giler pedas..ena makan smpai rase cam berapi mulut..huhu

Redbloodsnow said...

hahaha..aja + izza...aku mmg fail arr bab jd tourist guide neh. nasib baik x xcident kte time nk masok lane kanan pastuh ko hon kan..padahal ko yg salah. sape yg buatkan ko salah ek yang ek....TETTTTT!!! larikssss :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...