Tuesday, June 30, 2009

budak-budak skrg

budak-budak sekarang..
adakah diorang memang makin biadap?
ke aku yang terlebih sensitif?

tadi, ada air tumpah dalam lab..
tah sapa bawak air pastu tumpahkan
pastu aku tanya lah kat class rep,

"neh air apa plak neh?"

"air mani, cikgu!"

boleh ke dia jawab gtu korang?
bolehhhhh????
dan dengan ringannya tangan aku terhinggap kat muka dia..
tapi tak kuat pun..
refleks la..
aku rasa mmg kurang ajar betul budak tu cakap dengan cikgu macam tu
budak form 1..

pastu ada lagi citer pasal dia neh
aku nampak dia tepi toilet
aku tegur lah suruh masuk kelas
sebab nanti cikgu subjek seterusnya tunggu plak diorang tak balik-balik dari makmal kan..
dia leh jawab,

"kejap lah cikgu, nak pancut dulu"

i was likeeeeeeee.... eee.. aku rasa nak sepak je ko neh lagi sekali taw tak!!

takde hormat langsung pada cikgu ke ye?
even cikgu muda, respect lah sikit
jangan ingat aku tak berani nak rotan korang ok..
saket sangat hati aku dibuat budak-budak neh..

nak menambahkan lagi masalah aku tadi,
ada pulak sorang budak kelas form 1 tu terkencing dalam kain..
adui, satu masalah pulak lagi
ke sana ke sini lah aku menguruskan budak tu..
dah macam apa je
nasib baik cikgu kelas dia ada ngajar dekat dengan makmal tu
berdua dengan cikgu tu lah duk uruskan budak tuh

and nasib baik lah contact time hari neh cancel
yeayy!! tu yang aku boleh balik awal tu hari neh
kalau tak, selagi lum pukul 4.30,
tak sampai rumah lagi rasanya neh ;p

chop!!
sapa cikgu-cikgu kat sini..
takde tips ke mau share dengan saya?
kelas 1C neh amat susah saya nak control..
taknak dengar cakap
bising, suruh salin nota taknak salin
nak kena duduk sebelah, cubit dia.. baru nak salin
tu pun cikgu gerak ke tempat lain, dia buat bising balik
satu kelas 34 orang..
semua ada peel masing-masing
dengan kelas saya yang lain, takde masalah macam neh pun
tapi dengan 1C neh, dari 1st week sampai sekarang..
saya masih tak dapat control mereka neh..
kalau masuk lab tuh, tak reti duduk diam
merayau sana, merayau sini
siap baring atas lantai nak salin nota
tapi itu takpelah, sebab duduk belakang tak nampak sangat skrin tu
tadi, masa next class saya nak masuk lab..
mereka bukak je pintu lab,
terus cakap pada saya,

"teacher, neh zoo ke apa?"

bayangkan betapa tak terkawalnya budak 1C neh
dah jenuh denda, suruh berdiri, rotan, cubit
semua taknak jalan..
sapa ada idea macam mana saya boleh control budak-budak neh
harap bermurah hati mau kongsi..
tQ (:
p/s taknak ada yang salah paham..
aku bukan suka-suka nak slap budak..
aku tak sengaja.. ):
lagipun aku rasa budak tu memang dah melampau..
and aku slap tak kuat pun..
harap tiada kontroversi ye..









16 comments:

ezaty said...

uishhh!kurangg ajar dakk tuehh
baru fom1 da pandaii eyhh
sepak je kuat2.

Redbloodsnow said...

adehhh..ade ker jwp gittew. mcm x hormat ngan cikgu jek kan :(

Shafie said...

ish pe ni dak2 skg..
form 1 da berani..
penyek2 je..

Mr K said...

Knp tak refleks dengan kaki? Haha.

Budak2 baru nak remaja, mmg sukakan benda2 seksual ni. Dia nak pancing tu kot.

Tapi pasal budak kencing dlm kain tu aku mmg tak faham. Kenapa dalam kain. Bukan budak skolah rendah lagi >,>

Rashid said...

tule budak skrg ni..

Banyak pengaruh luar yg telah rosakkan akal kepala diorang ni.

Terfikir..bukan senang nak memanusiakan pelajar..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ishh..kuang ajo btl bdak2 tuh..ko aku pon mnyirappp je..x sh ko pangg die beb...aduhh..awat ley tkencing tuu..bia btl..

mizchocberry said...

Kurang ajar sungguh...miz seumur hidup tak pernah buat gitu...(walaupun dak skola lagi) ...hehehe... tak pernah gak terkencing dalam kain kat skola...hahaha...

chik star said...

hoh !
ya allah mmg kuang ajaQ !
klo akk lama dh aku bg penampo kaki.

agknye la kan.
ni la sebb nye ade kes cikgu lempang/pkol budak smpai masok paper.
sebb budak2 sekrg ni terlebih pandai yg bukn2.

mu sbor ye dikk.
:)

chik star said...

eyh lupe lak.
terkencing pon ade ?
gapo lak tuh?
hihi.

klo berry gane lak yunk.
:P

~dARlee zURiS~ said...

eeee...gila kurang ajar tu
blh ko sabar g yang
kalu aku....tah ar
tu yg takleh jd cikgu kot
huhuu...

tp..budak2 skrg mmg camtu
terlebih ajar

Dayu said...

hohohoh
giler payah jadik cikgu
nak layan kerenah budak2 yg mcm2..
adoi...

Nem0 o0h Nem0 said...

budak akhir zaman.. biadap,mmg patut pun ko buat cmtu..

MiSZuE said...

hermmpp...
hish2 dasat ek...
macam2...kasi terajang jekkk hehe

Cik Buya said...

uish..dasyat eh budak2 skarang. lagi gila dari kita ni. iish

Nothingsgud said...

banyak nyeeeeeeee comment...tapi neh ada yang best!!sebab aku pun cikgu sementara gak!!tp high school gurl ar..diorang pun up gak..lagi advance pasal hal ni dari cikgu perempuan diorang.heh.dIorang biadap kan..?mcm ni cara aku..

1)baling kapur kepada yg macam monyet tu.."tolong beri perhatian"
tak dgr baling je dgn pemadam papan hitam.

2)dtg dekat dan tanya..
"kau apehal??bapak ko memang ajar ko macam ni ke??"
klu dia melawan naek jer pelempang kat muka(1st lesson)

3)guna cara diplomasi..
"klu kamu semua tak reti nak jadi manusia yang dengar cakap..saya akan gagal kan markah kamu awal2 dan kamu di larang untuk mewakili sekolah even dalam bola tau cheerleader!"

4)tarik je g bilik disiplin..
bwk g ke guru disiplin..
"cikgu..dis dude act rude to me"


Cara mengajar sekarang kene balik macam zaman cikgu sekolah dulu mengajar sebab budak2 sekarang makin hanyut.

sekian.

Nothingsgud said...

is it ok my dear izza?
hehe :P
xpun kitew tukar nak..za jaga sini yus jaga sana..
haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...