Wednesday, June 10, 2009

bersanding

na punya majlis bersanding serba serbi ijau
buah untuk hantaran pun dia letak epal ijau semata
hihi..

eh korang, gambar kecik sangat eh?
nak jimatkan ruang punya pasal,
ter'resize' yang paling kecik punyaa..
nak pegi betulkan balik semua,
nek kejung lah tangan aku nanti..

so, lets layan..
pengantin yang cantik (;menyambut ketibaan pengantin lelaki
psst.. noticed tak siapa di sebelah kiri sekali tu? hihimasa ni kecoh sikit
sebab tak taw pengantin perempuan duk belah kiri or kanan
mula-mula makcik tu kata kiri
lepas tu kanan plak..
ikutkan aje lah

ha, nak berpayung neh pun bukan main susah lagi
sebab halaman rumah penuh dengan khemah
nasib baik payung tak tersangkut kat tiang khemah ^_^panas okey..pembawa hantaran dari pihak lelaki
temanya pink + hijauhantaran dari belah lelaki
tak perasan lah pulak ada berapa dulangwaktu bersanding
eksyen je kipas tu
sebab kalau kipas bebetul kang
ada yang terpatah kipas tu nanti
berat lah kipas pengantin tuh..pengapit lelaki yang __________ (sila isikan tempat kosong)waktu tepung tawar
makcik-makcik neh merenjis banyak sangat
sampai kuning-kuning tangan pengantinlap peluh sikit
walaupun tepi tu ada kipas..
tetap gak berpeluh dengan hebatnyakantoi pulak duk lap muka sendiri
hihikat meja makan
aku dah makan before na bersanding
so perut adalah penuh
rugi rugi ;p
kerja aku adalah tolong mencedok lauk untuk mereka
nafsu nak merasa lauk langsung takde

dah habis aktiviti makan semua neh
acara bergambar secara sakan pulak
aku dah malas la pulak nak asingkan dalam entry lain
sekali kan aje lah dalam neh yer?the other mempelai
itu abg na yang bernama man
majlis disekalikan tapi mereka neh takde bersanding
cuma makan sekali aje (:mas kahwin..
the family
semuanya boria serba hijauon the bed (ehem, ehem ;p)nana duk jeling apa tuh?
hihiantara mereka telah halal (:
waktu neh kelakar
orang suh eksyen buat gaya gitu jek
alih-alih pengantin laki pergi ciom pipi pengantin perempuan

;p

done (;









14 comments:

Lily.Lulu said...

tunggu izza pulak
bila nak kawen ???
:P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..pics y ujung2 ni makin suwittt plak wehh..jeles2...x sabo nk kawen woo...hahaha...awat hang x pkai tudung ijao..same cm pgapit laki...hiks..

Yot | is | Yati said...

kamo bila lagik?

y a n said...

ya ya .. izza bile lg :D

Redbloodsnow said...

aku suke la pic yg last tuh....so artistic kooo...hehehe.

slmt pengantin baru for the newly wed :)

~dARlee zURiS~ said...

pengapit laki yang....ehemmmm ;P
amboii...ngendeng2 pengapit laki ek..
ehh asal pengapit na tu cam lari tema je
tudung kaler merah?
lalalaaa..

MiSZuE said...

haha,,nape cm lari tema je syggg?
na cantekkk alololo tomei jek nengok pengantennn ni...

• rOozu • said...

hantaran sy dulu masa tunang pun hijau + pink..

seronok!

Giler Graphic said...

ni kak nanonano ker?
kak iza ke jadi pengapit tu?
huhu..nape kak nano tutup blog?
hee..banyak tanya lak saya.
kekeke;p

Angelosanora said...

yang mengipas tu bila lagi.......? ha ha

NoTy But Nice Zhoe said...

waa.. slmt pngntin baru tuk Naaaa~~

-N e Y r A- said...

wedding kat mana ni?

sweethOneY said...

kak lily lulu - hehe.. sy lambat lagi kak (:

ayein - tudung ijau takde yang bercorak.. lantak ko aku lari tema.. ahaha

cik yot - lambat lagi yang

yan - lambat lagi (:

zie along - hihi.. na cantik.. amik gmbr pun cantik kan..

kak zuris - ahaha.. sila isikan tempat kosong.. takpela kak, sy lain dari yang lain

zue - hihi.. saje nak lain dari yang lain

roozu - (: dah bertunang ye.. congrats!

betty - aah yang, kak nanonano lah tu.. hihi.. aah, akak jd pengapit.. na tu dia tutup blog sbb malas nk update.. ;p

nora - hihi, yg mengipas lambat lagi lah yang..

zW - time kaseh bg pihak na ;p

neyra - kat kampung chendering, kuantan (:

-N e Y r A- said...

ooohh...chendering kat ane ea? refresh otak jap. dkt2 nan kemaman ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...