Sunday, October 26, 2008

macam mana nak tempek nuffnang kat blog korang?

mula2 korang kena la bukak website nuffnang dulu kannn..


pastu sape yang tadek akaun nuffnang lagi tu
sila lah sign up (:

lepas tu..
korang amik add ad
dekat situ dia akan bagi coding2 yang harus ditempek
oh yer..before tu
ads nuffnang ni ade 3 placement

A tu untuk header..
B
tu untuk korang put between korang nye entry
and C tu untuk sidebar

nanti coding2 tu korang copy paste jer lah dari stu yer
ni aku nak cerita kat mana nak tempek

korang bukak la korang pny akaun blog dulu

lepas tu..
amik layout


then..

amik edit html yerp


pastu ni coding2 nye

depends on korang pny placement la taw

ini coding untuk A (header)


ini pulak untuk B, between contents


ini pulak untuk C, kat sidebar tu


lepas dah habis korang tempek menempek tu

save la yerp..

pastu akan kuar la korang pny nuffnang ads tu kat tpt2 yang korang pilih tu

kalau tadek iklan, dia akan minimize mcm bawah ni


erm..korang paham tak?

kalau feeling lost, korang cuba tengok tutorial dalam nuffnang pulak ek

ni pun aku print screen dari tutorial nuffnang tu la

benda tu kat bawah placement tu

selamat mencuba yer korang (:


8 comments:

farah aminuddin said...

kalau kite tempek 3-3 ads sekaligus, lg bnyk ke duit masyuk? ke same je.. hik3

ezo said...

rajin dan baik sungguh ati ko..

pasti akan disayangi orang ramai..
heh3..

~ farah, tempek 3-3 sekaligus lg bagus..banyak duit boleh masuk drpd hny bergantung kpd 1 ads saje..

tapi pokok pangkalnya, terpulang pada diri sendiri..
(:

# macam blog aku sendiri lak smpi tolong jawabkan..ampun bukkk...hahaha

she.nono said...

hahahaha...
bagus2...
da jdik cekgu da dye..
da x keje audit eh??
uhuhuhuu
tulum tempek lam umah ite bley sayam???

:: p R i n c E s S _ N :: said...

paham cikgu....

Redbloodsnow said...

rajin adik along neh wat tutorial die...kalo kakak enko neh, sure sure refer ngan ceera nyer tutorial jek..hahahahaha

dasar pemalas kan aku neh yang :D

MiSZuE said...

banyaknye entry aku tggl ..adoilaaaa
janji aku komen ekeke..nk kejo mekna..bile lah agaknye hahaha

nanonano said...

*kesat peluh kat sni..
giler manyak nk khatam entry terlepas..
gile mung..
penat aku wehhhh..

sweethOneY said...

farah
haah farah
lagi masyuk klo tempek tetiga
biarla nampak tamak pon
haha :P

*ngate diri sendiri :P

ezo
dengan ini, aku melantik ko menjadik kaunter pertnyaan blog aku secara rasmi

kekekekee

nono
tukar profesion jap yang
ponek dah kije audit ni
kekeke
bulih2, bak ite nk tempekkan
kasik kamu kaya lagik :D

ayein
baguihhhh..

along
haha
dh xde ape nk buat hr tu long
aku gagah la g buat tutorial ni :P

zue
kekekeke
kejo la korang dua
t bile gap dh x jaoh sgt
kot2 la aku de buat contest kannn :D

nano
lalalal
meh nak tolong kesatkan peluh sekali :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...