Wednesday, August 20, 2008

alhamdulillah

alhamdulillah
akhirnya aku berjaya sampai kat umah dengan selamat
bukan pe korang
aku rasa tadi aku mesti accident pnyla
tawakal je dalam hati
aku ckp srious ni taw
citernya cani
jeng jeng jeng... :D (masih sempat wat lawak kat stu..ish)

tadi pas office hour jmp kwn kat JJ kejap
dalam kol 7 camtu gerak balik dah
tadep la lewat sgt pon
aku ni jalan ipoh memang tak reti
reti jalan yang aku lalu hari2 tu jer
yang lain ko jangan tny aku
sumpah memang aku tak bape reti
so, tadi dengan confidentnya aku nak try balik ikut tol jelapang
sekali aku rasa cam aku dah salah masuk highway
mbe highway baru kot
sebab tol jelapang tu kan ke dah dipindahkan ke selatan sket..
aku dah cuak
dahla malam wey
pastu aku nampak signboard IPOH
aku rasa better aku masuk ipoh balik
pastu..dah masuk tu, tembus kat pekan lak dah wey
aku ni mana la reti
klo jalan kat rapat setia - JJ tu aku reti la
nasib baik la adik aku dulu sekolah teknik lebuh cator
skolah tu dekat2 gak dr jalan kuar highway tu
so, kirenya aku taw sket2 la jalan kat stu
mmg aku gamble jer
dah nak nangis pon ade..
tp aku asyik tenangkan diri
rilek..rilek..
jangan panik..jangan nangis
aku masih mendrive dengan tenang masa ni
mata ni dah la rabun
yer, contact lens x beli lagi
asyik tak sempat
so, dah pada sesat tu
dahla signboard pon tak nampak tulisan
bile nampak signboard je,
aku terpaksa slowkan keta
ade sekali tu, aku smpi terpaksa berhenti dekat ngan signboard tu
sebabnya keta banyak kat belakang
aku lak tak sempat nak bace dengan slowkan keta jer
masa tu kat roundabout
memang gile cuak la wey
tobat aku takmo balik malam dah pasni ;p
pastu dahla tibe2 je aku terlalu kat jalan yang gelap nak mampos
aku pk lam hati "ni perkuburan mana lak ni weyyyyy"
tah cane, tibe2 je leh tembus dekat ngan hospital pantai
wah..sampai sini aku dah lega
sebab jalan ni mmg jalan aku lalu
so, takpela..aku gamble nak balik umah lalu kot jalan tg rambutan
jalan yang gelap nak mampos
keta pon segan2 je nak lalu malam2
dah tu je jalan yang aku taw
nak try jalan lain, takmo aku
tobat dah!
kang aku sesat ag lam ipoh kang caneee??
nak jadikan citer,
tibe2 hujan turun lebat selebat2nya
korang bayangkan,
jalan dahla gelap nak mampos
lampu jalan tadep
jalan sempit
yang benda2 pantulan kat line jalan tu tadep
(at least dapat gak aku wat panduan kan)
pastu hujan mmg lebat tak hengat pny la
worst, lens aku tak pakai!
macam orang buta bawak kereta je tadi aku rasa
aku ikut naluri jer
aku agak2 je, sbb jalan mmg biasa aku lalu kan
aku dok pk la, pasni selekoh..pastu ade traffic lite..bla3
sampai satu tahap, aku rasa tak yakin + x mampu lagi nak drive
sbb aku mmg tak nampak jalan langsung!
masa ni dah lepas jalan kampung tu
aku pon stop la kat BP station
duduk2 jap lam keta
tenangkan pikiran dlu
adelam lam setengah jam kot
igtkan nak tgu ujan reda
tapi mcm lambat je lagi ujan ni nak reda
last2 aku decide aku kena drive jugak
kalau tak, bile nak sampai umah
dahla jalan kat sg siput tu plak kang gelap
sunyi..yang paling penting, org kata berhantu..v7
memang aku dok doa sgt2 tadi supaya ujan benti
sbb bile ujan benti, leh la aku pecott
ni pandangan pon terhad, ko nak pecot?
tapi kan, lam pale otak aku td mmg pk accident jer lah
gile btol, ske jer merepek bukan2 taw aku ni
nasib baik la masa kat sg siput ujan dah benti
kat area2 yang org ckp berhantu tu,
ade sebijik keta temankan aku lalu :D
seb bek..aku cucuk je keta dia rapat2..hahaa
pastu, dh lepas kawasan berbahaya..
memang aku pecut trusla sampai umah
kol 9.15 tadi sampai umah
bayangkan 2 jam lebih..huh
mcm tak percaya je aku sampai umah dengan selamat
emmm..
dahla, aku tadep mood mau citer panjang2 sgt
(walaupun dah panjang nak mampos rasanya ni ;p)

ya allah, selamatkanlah diriku,
keluargaku, serta rakan2ku dari kecelakaan..
aminnn

notakaki: terbantut trus niat aku nak update ape2..
sebab aku ase masih tak tenang lagi la
):







9 comments:

lil^RED799 said...

g buat spec sana!!! at least untuk drive memlm n incase of emergency mcm nih.....bahaya ok.....kalo kat kl tuh...dah ape ape je jadi!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

gilerr bahaye ko neyh.....risk takerr btol r....

nanonano said...

kua ngn sape neh??
tu la gatai sgt g sopim xajak na,
dah tu xtao jln xmeses na pom..
klu x, ley na tlg g amekkan..
errrr...

MiSZuE said...

haipp..bahye tu yang..len kali ko jgn balik mlm2 lagik..seyes mmng bhye ngn rabun nye adoi..pempuan lak tu bwk sorg2 memalam..babab kang..

g tempah contact lense cecepat..

Nem0 o0h Nem0 said...

g la amik half dy,g wat lens cepat2..
riso aku!

Dakjaat™ said...

asal buka jer page ni .. ade jer ketam kecik tu ... tak pernah tak ade ke? .. ekekeke! ;p selamat petang cik izza tembam ..

Known as IDZ said...

wah2.... kalu hantu dok sebelah camne? jeng-jeng-jeng.... hohoho kidding....

NoTy But Nice Zhoe said...

wah wah.. dramatik sungguh... syukur la slmat :)

Dakjaat™ said...

ooo .. sesat .. ekekeke! ;p kelakar tol dia ni ... naseb bek selamat ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...