Monday, December 3, 2007

ular! ular!!

pagi yg x bape nk pagi td
tgh aku syok ngadap laptop aku
tibe2 dgr lya jerit..
"ader ular!!"
berlarilah aku kuar bilik g tgk dia
dia ckp nmpk ular besar dari hall masuk dalam bilik tdur parents aku
hall tu dekat ngan pintu belakang
belakang umah aku ni lak ala2 utan, ade dusun org
dok kampunglah katerkan
yg menakotkan dia kater mcm ular tedung
mula2 aku tak percaya..
dok tny dia byk kali
btol ke ni dik..btol ke nmpk ular ni???
ayah aku ader kat umah hr ni, ayah aku MC
nk harapkan ayah pon x bleh jugak sbb ayah saket kaki
ayah suh aku amik kayu, g jenguk dalam bilik tu
tp aku x brani laaahh
aku just amik kayu, standby depan pintu bilik ajer
kot2 dia kuar kan..
tp aku still takotlah korang
pastu suh adik aku pgl tok sedara yg dok sebelah umah ni
tok cu kitorang pgl dia
tok cu pon masuk dlm bilik tu
nk cari ular tu kat manalah
still x cayer lg ader ular ms ni
sekala tokcu angkat2 bantal
laju je ular tu menyusup ke bawah katil
aduh..sumer org dok jerit time tu
mmg besarlah!!!!
tokcu amik buluh panjang nk bunuh ular tu
tp dia melawan ok korang..
dia angkat2 pale dia
takot aku ular tedung ni..kang x pepasal ajer kena sembur
aku dok kat hall ajer..x brani nk nyibuk pon
dah siap pk klo ular tu tibe2 kuar dr bilik, aku lompat atas meja
pastu tokcu kater besar ni, susah nk bunuh...bahaya
last2 aku dail lah 999
manalah aku taw bomba 994
lantak situlah..
dah dail 999 dia nk smbg ke bomba sket pny lama
aku letak balik, dail 994
pastu bglah all the details kan
pastu tgulah bomba tu sampai umah
since umah aku ni ke dalam sket
adik aku yg laki tu pegi tgu bomba tu kat tepi jalan
kot2 lah bomba tu sesat kan..huhu
mmg sesat pon yer..
seb bek arip tgu kat tepi jalan tuh..
bile dorang dh smpi umah
masuk bilik tdur tu
ms nk tangkap ular tu
dorang pon dok melompat sama
terkejutlah kot..hehe
tp akhirnya dgn kegagahan mereka
ular tedung itu berjaya dibunuh!
yayy..tp darah ular menitik2 di dalam bilik itu yer
kena karpet, kena tilam, kena lantai
wpon sket2 jer..titik2 ajer..
tp darahnya sgt pekat..
ee..gelilaahhh!!
at this time aku ngan adik aku dh cuci dah pon sumer benda alah tu
kain buruk yg guna utk lap darah tu sudah dibakar..
x koser nk nyimpan kain buruk bekas darah ular :P
psst..aku sempat gak snap pic taw :P hehe

~kegagahan mereka..hiks.. *oh yer, kot ader yg bertny, yg belakang tu mmg tpt simpan benda2 construction pakcik aku*~

~abg bomba yg control senyum bile nmpk aku nk snap gmbr..hehe~

~thanx n bye2!!~




10 comments:

Princess Redbloodsnow said...

hahaha..nasib bek ular tuh x patuk enko. klu takkk...hehe :D **sengih kambeng** :P

sweethOneY said...

hahaa
klo x hilanglah kwn yg ko syg ni :P

twisteD_anGeL said...

ahaks..izza,org kate kalau ular masuk rumah tu tandenye ade org dlm umah tu nak kawen..kekek..sape la agaknye erk?*gigles*

Ceera said...

takutnya ngan ular, aku kalau tgk ular kecik pun, gigil dia dah lain macam, takuttttttttttttt...

okidokisan said...

eeeiii...ader bomba datang umah la..sure ular degil nie..

havoc tol..

shasha said...

uikss..adakah itu maknanya ada org nak masuk meminang honey??..hehehe...

pu3nemo said...

yahoooooooo.. x lm lg,kawn aku yg sorg ni nk kawin da.. =p

ChikaDior said...

tingat pulak.
dulu ada kera besar masuk umah i.
terkurung kat library satu mlm.
abes busuk, rosak, musnah, bencana apa semua jadi kat bilik tu.
PERHILITAN datang... tangkap.

uhuhu..

masuk ular.
lagi bahyer

azarina said...

bagus arr d ular panggil bomba kan?tanda xbaik arr ular masuk umah 2..

sweethOneY said...

hehe..korang, xde bilenya nak kawen lah..ular masuk rumah bukan petanda baik..petanda x baik..kan na kan?
lainlah klo mimpi ular, itu brlah ade org nk kawen..hehe..
trauma lg okeh nk masuk bilik tu :|

chika..dasat gak ek kera besar masuk umah..dpt bayangkan camne bencana dlm bilik tu..sbb kat hostel sy pon ada monyet gak, klo dia masuk bilik..harapanlah nk tgk bilik tu ok :D
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...