Thursday, June 14, 2007

kisah di dapur ;p

hehe..selepas aku merehatkan diri kat umah selama seminggu hr tu, balik kolej balik, dorang ni bawak perkakas2 nk masak ar..rice cooker, n mcm2 la..cuma lesung batu je xde..hehe..since kitorg dah bertungkus lumus cuci peti ais yg mcm dah seploh thn tak cuci tu..n decide nk masak sendiri pastu..hehehe..
td dinner aku yang masak, aku masak nasi goyeng cili padi..td lunch kitorg masak taugeh masak lemak n telur sambal :D sronok plak masak2 ni..hahaa..memandangkan aku kat umah jd tukang kacau je kat dapur..nama nk sorang2 masak xdenya..br la aku taw masak ni senang je..hahaa..nak ngan xnk je ;p tapi yang x bestnya tiap kali masuk dapur, baju aku sure bau bawang la, bau goreng2 la..lepas masak je kena tukar baju..hahaha..
camni jawabnya makin kerap la aku makan..alamak! makin gemuk la aku gini :(
tp kitorg semua pon bukannya reti masak sgt pon, bila masak letup2 kang sumer pakat lari n jerit..haha..klo bakal mak mertua nmpk, sure kena reject ni ;p

aku x sabar nk tgu mgu depan la..sabtu mgu depan :) ade sumthing special..hihi..xnk citer dlu kat korang ;p

3 comments:

Zana Sadri said...

huhu... masak ke cik kak?? bila saya boleh dtg merasa? hehe... jaga2.. jgn sampai terbakar kolej tu udahhhhhhh...

sweethOneY said...

hehe..aah la kak zana.senang n x payah susah2 nk siap2 bila nk kuar g mkn :D cuma x beshnya bile baju berbau dapur :))

ReDbLoOdSnOw said...

aik??? post aku yg ari jumat tuh xde ker??? cemot tol blogger neh!!! penat jek aku menaip taw...huahuahua..

mls ah nk taip lagik..just nak ko taw za, aku ade komen post neh..tp x sucess ker..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...