Monday, April 6, 2020

Resepi Roti Jala



Tak pernah pernah menjala, kalini menjala pula dia 😂😂

Nasib ler jadi jugakla menurut tekak husband sis. Terkejut dia buka tudung saji tengok,

Wowww... Roti jala!!
😂😂

Resepi dari Azie Kitchen, thank you Kak Azie. Kalau nak details resepi uols google je la ye

RESEPI ROTI JALA
1 cawan tepung gandum
1 cawan air/santan/susu
Garam
1 biji telur

Blendkan. Tengok kepekatan kalau tak putus putus tu, okay dah boleh dahla nak menjala tu. Kalau cair sangat, tambah tepung. Kalau pekat sangat, tambah air ya

Saya takde alat dia tu jadi guntingkan hujung plastik je. Gunting haluihh ja kalau tak nanti dia jadi roti kelambu 😂😂 yang first saya buat tu huduh pasal lubang besar aha

So guna non stick pan, sapu minyak sikit, buatla petak petak ikut suka tak perlu terbalikkan. Dah garing sikit terus angkat dan lipat. Sekian #izzamasak

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...