Tuesday, April 16, 2013

Sayang Dah Macam Makciklah !

Pagi tadi, bersiap seperti biasa. Seperti biasa saya tu adalah sarung je baju ikut dan, tudung pun asal matching je udahlah, baju pulak kalau tak perlu iron adalah bonus. Muka memang tak make up LANGSUNG. Kalau rajin, calit bedak sikit. Kalau malas, apa pun tak payah. Biasanya memang malas hewhew. Eyeliner tak payah cakap, lapan tahun dah tak restock. Foundation ke krim muka ke apa ke dah lama tak pakai.

Sekali husband tegur,



Sayang memang perlukan baju barulah.

Saya, pandang je muka husband. Tanya kenapa ?

Yelah, dah macam makcik makcik aje baju sayang ni. Semalam lagilah, sarung t shirtnya. Dengan muka tak make up nya.

Ah, sayang belikan lah !




Husband sengih aje. Amboi dia tu, mulut bukan main laser ye dia tu sekarang ni. Takpe, kita tuntut dia belikan baju baru untuk kita. Barang make up saya pun tolong restock sekali ye awak.


Tapi sebenarnya saya memang dah malas lah nak melaram dan bersiap. Macam mana ni ! Karang husband complaint lagi karang *menangis di tepian


10 comments:

nanonano said...

yo oooo oooooo jek xde beli baju baru
manjang borong kt PL tu gapo??

~daRLee ZuRiS~ said...

Hahahaaaaa. Aku tumpang gelak leh?
;p

sharEna said...

sebbaek la laki aku mmg x gemor aku mekap2..so dia x amek kisah lansung bab tu kihkihh

lgpn aku mane pandai mekap2 koff..dr dia kenal aku smpi la mmg xde mekap. jd dia pn dh biasa

Hana Soffelia said...

Samalah. dah malas nak mekap bagai.. tp so far hubs tak tegur lagi.. jaga2 izza.. husband dh tegur tu. ekeke

Rara Nasiha said...

Arrr, jangan malas-malas. Kene cantik jugak depan suami. :)

maria firdz said...

Hehe.. De can la shopping... Hehe.. Kna melaram gak klu dia komplen... Wajib utk suami... Hehe

Zanira Noh said...

takleh malas wey, kena cantik cantik kalau depan suami... Wpun suami memang sayang, tapi kena cantik lah...

dhiera said...

rajin sikit solek muke tu izza. hehe

Zumie said...

saya pon dah macam makcik ni

♦ nisa ♦ said...

Kadang-kadang sebab kita dah ada anak tu rasa malas je nak bercantik cantik ni...reason utama takde masa kot..hehe..tapi macam saya cepat cepat tersedar balik, perlu cantik depan mata suami..at least biar kemas..kalau saya bila dah tahap suami tegur tu rasa down n nak nagis jer..huhu tula sememeh lagi..sape suroh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...