Tuesday, November 6, 2012

Dinner For Two, I Love You ♥

Semua entry pun pasal makanan eh kat sini. Haha memanglah saya dasar si kuat makan 24/7 cerita pasal makan aje. Yelah, makan untuk hidup kan :P

Sebenarnya kan, kan.. Nak show off neh (haha siap bagitau ye nak menunjuk), semalam iols buat nasi goreng paprik. Ala ala sebenarnya pun, nasi tu goreng kosong je dengan ikan bilis tumbuk dengan bawang dan cili padi. Lepas tu goreng telur mata buatkan selimut nasi dengan masak paprik ayam. Alhamdulillah, sempat siapkan dinner sebelum suami sampai rumah. Hehe. Actually masa beliau sampai tu, saya tengah duduk menyusun paprik ayam dalam pinggan kat dapur nun. Dengar je orang bagi salam, terus jerit "Sayang, terus masuk bilik pergi mandi dulu ye. Jangan masuk dapur !"

Hahaha. 

Sebenarnya, bukan ada apa yang special pun. Saje saje sekali sekala rajin. Kalau tak rajin, semua letak dalam bekas, ha silalah cedok sendiri ke dalam pinggan ye :P



Dinner for two last night.

Suami dah makin pandai ambil hati saya lah sekarang. Tiap kali masak, mulut tu asyik puji sedap je tau. Hihik tak kisahlah puji ikhlas ke puji ambil hati ke, saya tetap gembira :P



5 comments:

nanonano said...

aku tgk pon dh tao sedapppp!

sharEna said...

perempuan mmg suka dgn pujian. terutamanya yg dtg drp suami ^^

Dhiera nadhirah said...

amboi..siap ada hiasan lagi. nampak sedap la.. kite yg lapar tgk ni~

~daRLee ZuRiS~ said...

Kalah izyan masterchef nie.hahaaa

-nAd- said...

suka masuk blog ni sbb nak tgk makanan & resepi keke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...