Friday, June 22, 2012

Curry Mee, Homemade


Malam semalam, saya menerima tetamu. Excited sangat rasa bila ada kawan cakap nak datang rumah sebab ini first time. Haha. The girlfriends tak kiralah, they are practically a family kan. Jadinya dah alang alang tu, saya masak mi kari ! Kalau ikutkan menu masakan seminggu saya pun, memang menu semalam adalah mi kari :)

Kakak, saya harap masakan saya semalam memenuhi piawai selera akak. Hehe.


Sekarang dah rajin buat list ni setiap minggu. Sebab senang nak beli barang dapur. Dan hari hari tak perlulah nak fikir nak masak apa. Kalau tak, asyiklah tweet hari ni nak masak apa ye :P dah lama terfikir nak buat benda ni, asyik bertangguh.. At last thanks to Asna, atas kerajinan dia buat list ni.. Maka saya pun dah terpengaruh sekali. Hehee.



8 comments:

Hanani said...

semalam pun nani makan mee kari tp time lunch la..lepas ngidam..huhu

sharEna said...

sup timun? siryes laki aku takkan makan. hehehe. dia x makan timun. tp aku pon x pernah buat/,makan sup timun. sedap ker?huhu

Ietams said...

fuh siap ade list masak utk seminggu eh.
akak tak buat cenggini sbb takut terikat. Bila tak buat ikut list rasa mcm bersalah & ralat. kadang2 kan bila malas menguasai semua benda tak jadi ikut planning

atty's said...

lama dah tak buat mee kari..sedapnya ..

~daRLee ZuRiS~ said...

Menakjubkan.makan mee kari ko,aku tak muntah balik pastu.selalu,makan apa pun mesti keluar balik.makna nya...kena ngan selera lah tu.hihiii..
Anyway...thanks terima kami dan anak dara yg sombong itu ye ;)

Zumie said...

bestnya kakak tu dapat rasa makanan puan izza.. hehee..

nampak sedap mee kari ko yang..

asna cute said...

sama2.. aku nk upah wey.. sila buat resepi bihun putih plzzz =D haha

De' Nurul said...

Lamanya tak makan mee kari!!! Ha aku kawin nanti aku tiru list ni. Senang tak berperang hari hari hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...