Monday, April 2, 2012

My Precious

Saya sedang melayan gambar family ni.

Seronok rasanya tengok muka masing-masing :)

Ni gambar waktu saya bertunang 2 Oktober 2010.


5 perempuan, seorang lelaki. Saya anak sulung.

Adik lelaki saya sorang aje. Tengok gambar atas ni, saya pelik sungguh macam mana dalam masa genap 9 bulan, dia yang debab boleh jadi kurus kering ni macam dalam gambar bawah ni ??


Sekejap je adik-adik saya dah besar. Dan itu menandakan saya pun dah makin tua. Hehehee.

Waktu saya kahwin kan, adik-adik saya ni semualah yang banyak sangat tolong menjayakan majlis. Memang kalau takde diorang, tak jalanlah kenduri ni. Mana taknya, gotong royong family kononnya tapi alih-alih family pengantin aje yang banyak buat kerja sampai mak ayah saya tak terlayan tetamu yang datang -____-"

Haha. Kalau ingat balik time kenduri saya kan, phewww takmau ingat dah kalau boleh. Keletihan dia. Ya ampun. Saya tak letih sangat, hehehee. Sebab yang banyak buat kerja adik-adik saya ni lah. Takpelah, mak ayah saya pun dah ambil pengajaran next time no more kenduri gotong royong. Saya tengok gambar persiapan kahwin ni, dengan adik-adik saya bertungkus lumus.. Kawan baik saya, nasib baik diorang ada. Tu lah sayang diorang sangat-sangat ni. Hehe.


Malam nikah. Auwww muka husband saya, nampak innocent sangat. Hehe. Comellah suami saya ni, mana dia ni tak balik-balik lagi ni T___________________T



"Having a sister is like having a best friend you can't get rid off"

Walauponnnnnnnnnnnnnn dah kata 5 beradik perempuan kan, masing-masing ada perangai tersendiri. Gaduh tu jangan cakap, selalu. Kekeke. Tapi dah besar-besar ni dah jarang gaduh pulak. Eh gaduh jugak, tapi tak lama. Hehe. Yang paling emosional dalam adik beradik ni sebenarnya si Nyna tu. Keh keh. Saya takut betul kalau tengok dia diam je, badmood lettew. Tak berani nak tegur tau. Kahkah

Rindu.

Sebenarnya Kakngah saya tak sihat ni. Susah hati saya dekat sini. Tolong doakan adik saya cepat sembuh ye, amin..




12 comments:

farrah said...

i wish i have sisters like u too! one is good enough for me! :(

takpelah, mungkin Allah ada better plan for me...

semoga kakngah kamu cepat sembuh kay! aminnn.

Rara Nasiha said...

Tahniah for your wedding ya. n btw, seronok rasanya kalau ada sibling kan. ada kawan nak borak-borak. :)

nyna said...

aku baca part ngah terus menangis T_T
sedih baru lps kol dia.
okay kenapa arip boleh kurus dgn cpt gila.knpe aku tak bolehhhhh

~daRLee ZuRiS~ said...

aku tengok muka iim time malam nikah tu, semacam je. Muka gatai.hahaaaa.
Jgn mare iim ;)

Hana Soffelia said...

Seronoknya ada sibling. Tp Hana tetap rasa jgaklah since hubby ada 13 org adik beradik. hehe

btw, semoga kakngah cpt sembuh. ^_^

sharEna said...

ehh...baju tunang ko siryes sempoi cam aku tunang kali ke-2 dulu la. baju pon cam sama lehih kurang pesen ekekeke...i like =D

Gg said...

Kak ngah sakit pe babe?? semoga cepat sembuh~~ adik beradik ko yg sempoi habis, syg smua jugak !! <3

nanonano said...

cpt sembuh yer ngah
beb, ko mekap tunang lg cun dr yg kawen la,
lain2 org kah?

lily lotus said...

bestnya ramai sisters :) akak ada 2 orang adik pompuan. mmg betul mcm2 ragam, hehe tapi air dicincang takkan puturs rite...semoga ur sister cepat sembuh yer, amin

dhiera said...

kite pun ada sorang je adik lelaki tapi ada 3 adik perempuan~ anak sulung jugak. gimme five!!

Ietams said...

cantik izza masa tunang

Stilla Royazrie said...

pppsttt yunk, tilla suka sgt tengok baju dierang yg colour green tu...berkenan lah...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...