Saturday, February 25, 2012

Kek Pelangi & Kek Aiskrim

Nak tau tak, adik-adik saya sekarang dah rajin ke dapur untuk buat kek ni. Nak-nak lagi Nina tu. Sebelum ni dia selalu bergabung dengan Mirah untuk buat kek. 

Saya nak share gambar kek yang diorang buat.





Cantik kan ? Tapi untuk buat kek pelangi ni memang memerlukan tahap kegigihan dan kesabaran yang tinggi. Lama gila kot tunggu, sebab nak kena bakar selapis-selapis yang lain-lain warna pulak tu. Pitams. 

Pastu kan hari tu saya tengok page FB Nina, rasa nak pitam bangun empat puluh kali oiii nampak dia buat kek ni.


Kek aiskrim Oreo !! Buat sorang-sorang tu lagi saya tak percaya. Haha. Saya ada niat nak buat kek ni, tak sangka pulak dia dah buat dulu. 

Hujung minggu ni saya dah ada projek baking dah. Apa dia tu, tunggu Isnin nanti baru update *nervous !



6 comments:

nanonano said...

eh nina adek no no3 tu kan?
terernye weh,
kek rainbow tu aku kagum,
wahhhh tringin nk buat gak,
tp mcm leceh gler kot nk tggu slapis2 msk T__T

Ainsya Yusoff said...

Gigih toi adik kamu mcm kakak dia jugak. Memang gila mem'baking' kan ?? !! hehe :)

~daRLee ZuRiS~ said...

Kagumnye!!
Aku tak gigih nak tunggu kek tu selapis2.tu pasal kek lapis akak haritu terbantut.heheeee

Attoae said...

nk resepi nyew =,=

♥z@z@♥ said...

anda sgt rajin membaking..sy x pernah baking ape pun lg..hua

asna cute said...

Hoit! Gilos terror! Aku juga xreti nak baking kek sgt. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...