Friday, January 6, 2012

Moist Chocolate Cake

Belek-belek handphone adik, terjumpa gambar ni.


Apakah ini ? Kelihatan sangat menggoda sekali. 


Moist chocolate cake layered with cheese. Humangaih, panjangnya nama dia. Hehe. Entah, aku hentam saje. Yang penting tengah-tengah tu layer cheese.

Maka, tak boleh tahan. Teringin rasa terpanggil aje nak membaking. 


Emak buat 5 layers. Saya buat 3 cukuplah ye. Itupun dah makan masa berapa jam entah. Tapi kenapa kek emak nampak lagi moist. Grrrrrr.


Sedapppppppppppppppppppp~

Tapi yang lecehnya kena kukus selai-selai. Kiralah berapa jam nak siap kan kalau ada 5 helai layer tu. Itula pasal saya buat 3 je. Memang cepat laku kek ni, sekejap je habis. Saya buat ni malam sebelum balik KL. Nak ambil sikit buat makan dalam kereta pun tak sampai hati sebab duk tengok adik-adik saya mengulang makan kek tu. Jadinya ambillah 2 slices je. Jadilah, bekalan untuk suami masa drive :p


On the way balik KL. Masa ni dah pukul 6 gitu kot. Tapi tengoklah still panas membahang lagi kan. Lately ni semuanya serba tak kenalah. Geram betul saya dibuatnya. Dan kegeraman tu dah dilepaskan kepada rambut. Tehehehe, ye Nina aku dah potong rambut yay yayyyyy !

<--- Nang if you LIKE

6 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,serius tk tipu.ko makin cantik lepas kawin.berseri2..hihi satu agi,kek ko tu mengodaaaaaaaaaaaa aku la.

sharEna said...

ape yg serba tak kenanya beb?

bekalan utk suami aje. patot dia makin boolat. mu mantain aje selim. nympah haku!

nanonano said...

klu layer2, nipis je tuk 1 layer, so time kukus pun bley dikurangkan, totally sama gak mcm kukus sbijik kek, nape mu smpai berjam2 tu?? hehe aku xpenah bt, tp tringin tu ade, nk bt dlm cup comel2,skrg xde org nk mkn, tggu la time cuti sekolah nanti :p

nyna said...

haha semangat!akhirnya berjaya jugak potong yedak tahniah :D

lilRed Farah said...

Apa sedab sgt tuuuuuuuuuuuuu. Resipi pleaseeeee.

pRincESs_N said...

Wehh...kecur aku tgk nih...nmpk sedap sgttt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...