Wednesday, December 14, 2011

Two Hours Driving For Seafood !

Hujung minggu lepas adalah minggu suami isteri sahaja. Hehe. Minggu berdating. Hari Sabtu kemas rumah cukup-cukup. Habiskan terus semua kerja. Jadinya hari Ahad dapat bermalas-malasan. Dan saya langsung tak masuk dapur. Heheeee bestnya.

Petang Ahad, saya dan suami sembang-sembang. Terus cakap,

Jom dinner kat Bagan Lalang, nak ?

Eh, tanya pulak. Mestilah nak kannnnnnnnn :D


Jadinya siap-siap. Sampai Bagan Lalang dalam pukul 6 lebih. Patutnya lebih kurang sejam je. Tapi dah tersilap jalan, dua jam terus jadinya. Entah jalan kampung mana entah kitorang lalu tu. Sunyi jeeeeeeeeeee.


Yay, dah sampai !

Sampai je terus makan dulu baru jalan tepi pantai tu. Yelah, dalam pukul 6 lebih tu kan orang tak ramai lagi. Kalau lepas Maghrib, confirm ! Bercinta nak dapat seat. Puaslah makan seafood hari tu, yay !

On the way balik ke rumah, singgah Empire sekejap. Tujuannya satu je ; nak rasa red velvet dekat W*hisk. Nak rasa macam mana rasa sebenar RV tu. Nak compare dengan rasa red velvet saya. Tapi apesal saya kecewaaaa. Grrr rasa topping atas dia tu macam tak blend betul-betul aje. Bila gigit, rasa ketul-ketul gula tu. Ke memang rasa dia macam tuuuuu.. Redha ajelah satu slice dahlah RM 12. Hahaha, berkira :p


<--- Nang if you LIKE

6 comments:

nanonano said...

hoihh sepetnye mata iim, hehehe
ahh tinginnye nkg mkn seafood kt sni,
nanti la turun sane lg, hehhe

alaa, xdpt bayangkan cmne kecewa mu tu,
sbb rv aku xtao cane rase lg :p

Ayu Firzara said...

tak pernah pun sampai Bagan Lalang...huhu...anyway, Red Velvet kat situ mmg tak best...kek dia pun rasa keras jerr...topping sikit...tak smooth...kalau nak rasa yang sedap, ayu rekomenkan kat klcc, kedai cake Bisou tepi TGV tu...sepotong rm13...tapi mmg puas hati!!! yummmm~

Zumie said...

amboi terus pg makan haha,,,lama dah xpg..mana gmbar makanan die? haha

sharEna said...

bagan lalang? 20 minit je from my house. wahahha...dah x heran beb! =p

da lama x pegi. cam ngidam pulak. ko pnye pasal la ni! grrr

De' Nurul said...

aku lagi gigih pegi makan kat pantai remis. takde la jauh mana. dari sg buloh tu dalam sejam kot. kalau ikut shortcut lagi sekejap. try la. aroma ikan bakar ke ape tah nama tempat tu. sedap gila. bawal stim dia memang terbaek dari ladang!

pRincESs_N said...

lame sgt x g bagan lalng tu...balik dr kl aritu ajk gk apak aku..tp die pnat da...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...