Friday, September 23, 2011

Masak ke Makan Luar ?

Salam,

Hari ni saya bangun pagi dengan rasa bersalah pada suami. Sebabnya semalam saya tak sihat, tidur awal. Bangun pagi pulak lambat, tak sempat nak siapkan breakfast.

Sejujurnya, saya ni bukanlah pandai masak. Tapi sekarang ni semua kan kat hujung jari je, nak masak apa.. Google aje kan. Hampir 3 minggu menjadi isteri ni, boleh bilang dengan jari berapa kali saya memasak di rumah. Selebihnya makan di luar aje. Cuma breakfast aje yang saya akan buat hari-hari.

Nak tanya pendapat korang yang dah kahwin ni, kalau duduk berdua je selalunya masak ke makan luar ? Kadang-kadang kan, suami kita tak kisah.. Takut orang lain kisah pulak kan. Kadang-kadang suami isteri termanja tergurau lebih sikit dekat public pun, orang sakit hati juga kan ? Payah. Tak kahwin pun kena, dah kahwin pun kena ?

Eh kenapa para isteri yang rajin memasak tu, share lah sikit resepi apa korang selalu masak.. Saya ni suka yang simple-simple aje. Leceh-leceh ni tak suka :p


<--- Nang if you LIKE

6 comments:

Afendi Othman said...

masak la..nanti laki tambah sayang..pasal figure kat public tu biar je..tapi jangan melampau2 udah..nanti orang tengok nyampah lak..
btw jangan segan nak romantik dengan suami..laki suka sebenarnya..

-hanya pandangan orang yg belum kawin dan single ni..hahaha :P -

Erina Asmawani said...

ena pas kawen dulu rajen gak masak..nak try resepi baru maklumlah duk umah mama dulu x penah @kekadang kot masak *jujur*. Dan betul, skrg cari resepi dihujung jari je :D

tapi bila dah preggy mmg x masak langsung..huhu..ade la sekali dua..skrg baru nak start masak balik.

Bagi ena, masak best. Sebab kita puas hati. Nak2 kalau hubby tambah kan. Tapi makan luar pun ok..sebab kita ley rehat sekali sekala dari masak :D

yg pasal public tu..wat xtau je la yunk..x yah pk sgt k :)

asna cute said...

tak rajin masak.. skrg2 rajin mkn kat umah mak jer hehe =D

atty's said...

kty dulu baru kawin..bfast selalu kt luar..dinner je masak..

Hana Soffelia said...

Hana pun baru 3 minggu kahwin. But we all jumpa weekend je. So, haruslah rajin masak bila weekend. hehe Mau tunjuk skill memasak untuk hubby. hikhik

pRincESs_N said...

Aku pjj dlu..tp ms duduk together ujung2 mngndung tu rajen msk..skg da ade ank..bila free je..naseb duk gn parents..klo duduk sndri..xto ape naseb..tp feze suke klo aku masak..hurmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...