Monday, June 13, 2011

Walaupun Tak Perlu Nak Explain, Tapi Tetap Jugak Nak :p

Hari Sabtu hari tu, plan nak pergi rumah Miera. 1st birthday party anak bujang dia tu, saya memang plan nak pergi. Baju siap semua dah pakai ikut tema tau, maxi dress biru dengan shawl smarties kaler putih. En Tunang pun dah disuruh pakai biru jugak.

Tapi..

Ha, ada tapinya..

Oh, sebelum tu kena cerita ni. Pagi nak pergi kerja tu, ada mamat parking depan kereta aku tegur,

Awak, tayar sana tu kurang angin. Nanti pergi pam ye. Tak balance tu.

Oh, yeke? Kena pam ye? Okay2, thanx :)

Panik sikit sebab saya ni tak reti pam tayar, bimbo. Ahaha. Selama ni adik yang tolong pamkan, ataupun En Tunang. Ataupun pergi workshop je suruh dia tolong pamkan.

Mula nak singgah pergi pam masa on the way ke ofis tapi tak berapa nak yakin la pulak nak pam. Jadinya, kita yakin je dulu drive ke ofis. Nanti mintak mamat workshop kat situ lah tolong pamkan aje.

Sekali masa saya mintak tolong pam tu, dia cakap tayar kanan tu angin dia kurang. Disyaki pancit. Tskk. Bila bukak, sah memang ada paku kat tayar tu. Holohhh, saya drive kereta tayar-ada-paku ye kawan-kawan, siap boleh lari 120km/j lagi.

Saya ni dah la balik kerja 2.30 petang, pastu baru nak pegi tukar tayar segala. Dari Kepong ke Cheras pulak tu lagi, tengok-tengok gerak dari Cheras pun dah 4.30 petang. Seganlah saya nak pergi party Cyrus sebab dah lambat :(

Tak dapat makan kek Cyrus, dapat makan mi tarik pun jadi la :p

Ini mi buatan tangan tau, bukan mi dalam peket tu. Sedap.

Untuk Cyrus, selama hari lahir yang pertama sayang. Auntie (hoh, tua dah) doakan awak jadi anak yang soleh okay, jangan nakal-nakal jangan asyik buli ibu. Nanti ibu lagi kurus kering, hehehe.

P.s Soooo, ibu Cyrus.. Mintak mahap ye hari tu tak sampai ke sana. Tsk :(

<--- Nang if you LIKE

2 comments:

nanonano said...

rase gane??
xpernah mkn lg..huhu
aku pun nk brtolak hr jumaat tu dan2 nana g tukar tayar dlu
risau kan ujan2 bwk tayar xsemengah..klu tyar baru
confident je nk bwk laju2, huhu

pRincESs_N said...

mee tarik ni cane rase nyerr..??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...