Wednesday, June 22, 2011

Sit Back.. And Relax..

Dua tiga hari ni macam tak berapa senang duduk lah. Otak ligat je berfikirnya. Lepas tu duk ligat pulak baca blog B2B yang lain. Haih, jelesnya tengok mereka yang tangan berseni tu. Almost everything DIY. Jeles saya tau !

Lepas tu, otak pun ligat fikir jugak macam mana dengan deco hantaran nanti. Nak buat macam mana. Surf sana sini cari idea. Sebenarnya kan, saya ada niat juga nak DIY :) Nak cuba je dulu. Jadinya hujung minggu ni nak pergi beli kain sikit lah, nak try. Jadi tak jadi janji kita cuba kan. Takpelah, memang boleh je beli siap tapi ada rasa nak cuba.. Personal touch la kononnya tu :)

Excited. Jangan hangat-hangat tahi ayam sudahlah ye.

Oh, sebut pasal hangat.. Hati pun tengah hangat ni. Bukan hangat lagi ni, panasss terbakar wa cakap lu. Saya rasa tak berapa puas hati dengan tailor baju nikah. Susah benar nak angkat phone. Lepas tu angkat macam cakap kasar-kasar macamkan saya ni nak mintak duit dia pulak padahal saya yang bayar dia untuk jahit baju kan kan ? Lagipun itu baju nikah kot. Saya syak dia tak start jahit lagi lah baju saya. Entah-entah kain pun still dalam plastik beg lagi ? Saya hantar kain tu bulan 2 lagi ok. Hmm, harapnya sempatlah siap sebab tadi saya dah bagitau dengan tegas dan jelas minggu kedua bulan 7 saya nak amik.

Tadi, saya call dia. Tak angkat. Msg. Tak reply. Saya tak puas hati, tak lama lepas tu call lagi.

Tailor : Ye, apsal ?

Saya : (dah panas hati kerana intronya, tapi takpe. Sabar) Saya nak tanya baju nikah saya bila boleh siap ?

Tailor : Nanti sebelum majlis siap lah (BOLEH?)

Saya : Saya dah cakap hari tu saya nak bulan 7 kan.

Tailor : Yelah, bulan 7 nanti siapla.

Saya : Akak, bukan hujung bulan 7 ye. Tengah bulan.

Tailor : Ye, nanti akak msg awk.


Hmm, panas hati sungguh rasanya. Dah lah macam takde manners, kasar je. Last time saya msg dia pun macam ni jugak reaksi dia.

Tapi dalam masa macam ni, lagi 2 bulan majlis apa lah dapat saya buat sangat kan. Buat masa ni, saya bertenang dulu. Dia cakap bulan 7 kan, so kita tunggu bulan 7. Kalau masa tu tak siap lagi, memang saya mengamuk. Tapi dalam pada tu, saya risau jugak kalau dia buat rushing kan. Nanti tak cantik macam saya nak, macam mana ?

Tapi, tak berani nak fikirkan kemungkinan baju nikah tak siap atau dibuat secara cincai pun. Tak berani langsung nak fikir macam tu :(

Hmm, buat masa ni saya cuma boleh sit back and relax .. Tenang.

<--- Nang if you LIKE

9 comments:

nyna said...

tailor tu kan gaya mcm lah kita tak byr duit kat dia kan.ish geram aku

Hayati Buya said...

Akak, bako je tailor tu kak.. siput betul.. takde pelangan cari pelanggan.. dah ada pelanggan tak reti nak jage.. ape le..

Erina Asmawani said...

ayooo..lebih kurang kes ena lah,mak andam tu janji nak buat baju sanding ena warna putih, mmg sewa je, tp buat kaler putih. Tiap kali call tanye progress baju tengah jahit lah, tengah bubuh manik lah,ada je alasan.Sekali satu hari tu ena terus terjah butik dia, tengok2 baju warna cream bermanikkan kuning.WTH. Terus nangis. Dah lari tema satu hal, nak dipasangkan dengan baju amir yg kaler putih plak. Memang kontra ar kan.Last2 terus tukar mak andam lain. Haaa..kan.Masa tu tggal sebulan lagi nk snding. Nasib ada butik lain yg free masa tu. Syukur. Dapat baju putih yg diidamkan.Cantik plak tu. Puas hati!

Haih..Geram pulak bila pk balik.Dalam masa ni mmg kena byk2 sabar yunk.Dugaan datang bertalu2.Tunggu bln 7 nanti k.

nanonano said...

woihh debor plok aku dgrnye,
dah la kerek
kan dia hangen sbb mu mcm push dia
dia buat cincai2
amtilah
mmg nk kene bakor je kedai dia tuh, huhuhu
mintak2 slamat la semuanya, hehe xsbr nkt gk
xlame dah weh brape mggu je nk tgh bulan 7 :)

pRincESs_N said...

saba beb saba...hopefully sume nti ok jekk..

sweethOneY said...

Nyna - tau takpe weh. Macamkan aku ni mintak tolong dia pulak, padahal bayar kot. Kalau tau gini, sanggup aku bayar mahal sikit tempah kat butik

Betty - Karang kalau bako dengan baju2 akak sekali terbako gane.. hehehe

Erina - Ohmy !! Ena punya kisah lagi mendebarkan. Ni suma benda yang tak dijangka la ni kan yang. tu lah apa pun Izza bagi masa sampai bulan 7 je. Kalau tak siap jugak, mmg kena fikir alternatif lain lah..

Nano - tulah dia akak tu, aku nak marah lelebih pun tak berani. Karang rosak kain aku satu hal pulak, dahla mahal. Tskkkk

Ayein - Tulah beb, hopefully takde prob.. Baju nikah ni lah paling penting pun :(

Zumie said...

sabar k syg..pasni kalau die xsiap jugak ko kasi hembus...cam main2 pon ada...

Anonymous. said...

yup betul izza, sabar tau, sebab takut dia buat cincai je, aaaa kain tu bukan murah tu!!! once it's done, it's done. kain tu tak boleh nak reverse balik dah...

jangan risau sangat, walaupun majlis ada dua bulan lagi, don't worry, kalau tailor tu rekod baik (walaupun takde manner), insya Allah siap baju tu. ikutkan kalau saya dulu memang prefer siap lebih kurang 1-2 minggu before majlis, sebab at least ikut potongan badan semasa (hahaha)... don't worry, ok?

but since izza dah stresskan nak mid of July, apa-apa pun customer is always right. kalau tak siap jugak, you have every right to be mad! i'm behind you, babe...

bestnya nak kahwin dah. kalau boleh ulang balik saat-saat tu kan best hehe. dulu saya tak berapa care sangat psl preparation sebab serabut dengan saudara-mara yang mcm-mcm opinion psl majlis kita. kalau la dapat diulang balik, saya berazam nak override balik semua decision hahaha apa la angan-angan ni :)

makkk panjangnya comment! hahaha...

Nem0 o0h Nem0 said...

eeeeeeee teruknyer org tu.awk tu cust dia okey ada ke layam cmtu.kalo aku,mmg dah ne maki dah tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...