Friday, March 4, 2011

Sental daki

gambar credit to bussainaazka.wordpress.com

Hari ni nak cakap pasal lulur. Tahu tak apa itu lulur? Apa kegunaan dia? Macam mana cara nak pakai dia? Tahu? Kalau tak tahu, meh sini hari neh aku nak terangkan. Cewah! Macamkan terel sangat padahal dia pun baru berjinak-jinak dengan aktiviti ni :p

Siapa yang tak biasa dengar lulur.. Scrubs anda tahu? Ha! Lulur tu scrubs lah, lulur tu indonesian term. Scrubs itu dalam bahasa inggerisnya.

Aku ni bukanlah reti sangat nak berlulur ni. Ingat rajin ke nak sental badan sendiri hari-hari? Sental hokeh. Bukannya guna body wash sabun badan macam biasa dengan bernyanyi riang tu. Untuk yang rajin mengulit badan, hari-hari amalkan ni.. Thumbs up bebeh! Kamu sangat rajin! Hee, aku tak rajin. Seminggu adalah dua kali.

Yang mengajar aku berlulur badan bagai ni adik aku si Kakngah tu lah. Dia tu memang obsesi cantik sikit. Miahahahaha. Ini puji taw Ngah, bukan kutuk :p sebab awaklah aku dah kenal produk-produk kecantikan ni. Hihihi.

Dah lama dah dia ajar pakai lulur ni. Semenjak dua menjak ni ha baru terrajin sikit. Nak kahwin la katakan. Hahaha. Memoyo je lebih :p

Btw, yang aku pakai sekarang adalah seperti dalam gambar di atas. Syok jugak. Tapi yang adik aku pakai lagi best kot masa try dia punya hari tu, Putri Binari jugak tapi kaler putih coklat bekas dia tu.

Murah je ni, RM10++. Siapa nak cuba boleh dapatkan di kedai jamu berdekatan :)

7 comments:

pRincESs_N said...

yeahh..nk kawen haruss rajin lulur2...psni jgn lupe bli 7love kt sepet..utk seri...hehehehe

Ifti Larina said...

bagos jugak. daki nie susah nk tanggal dengan cara bese

Mohd Sukur Ibrahim said...

lelaki boleh melulurkan diri x?ahakz!!

atty's said...

kty dulukan rajin lulur melulur ni lor ni malas yg amat..

bakal pengantin mmg kena rajin2 kan diri tau

-eLyNhere- said...

haaaa elyn pun suke gak.. pas scrub, kulit rase cam halus gebuuuu je kan.. best2.. sile amalkan ye lagi2 pas ade husband nanti.. =)

~dARlee zURiS~ said...

zaman2 anak dara dulu rajin lah berlulur bagai nie.
sekarang,mandi pun cepat2 bila si kecil tu dok jerit2 aje.adehhh

Redbloodsnow said...

rajin ko sental menyental ni yang. aku super mls :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...