Friday, January 14, 2011

mental problem

tadi aku keluar lunch dengan manager aku, Jinny nama dia :D kitorang pergi lunch dekat Murni's cafe. alaaa, yang kat Ss2 tu, tapi ni cawangan baru dia, bebetul depan office kitorang ni ha..

kat situ ada ala carte dengan nasi campur jugak. so, kitorang duduk kat open area sbb Jinny ni biasa smoke lepas makan. kalau smoker tu kan biasa lepas makan mesti nak berasap dulu, kalau tak perut rasa sebu kan. ceyyy, cakap macamkan aku yang smoking plak :p

aku makan nasi campur, Jinny plak nak makan ala carte. so masa aku tengah amik-amik lauk tu, dia tengah tengok menu. elok aku sudah, nak pegi kat dia. tengok ada sorang laki nigeria tengah approached dia. pastu tunjuk nasi campur aku, tanya pulak dah dalam menu ni.. ini yang mana satu. aku pelik je, dari mana jantan ni datang ni. tibe-tibe je muncul kannn.

he kept on asking this and that sampaikan Jinny nak browse through the menu pun susah. obviously both of us feel uncomfortable tapi Nigerian ni memang tak ada malu betul.

Lepas tu tanya kitorang ni beragama tak. aku ni malay ke, muslim ke. Kau buta ke pakcik oi, nampak tak aku pakai tudung ni.. grrr ! Lagi tanya dah kawen ke belum. Cecepat aku jawab, both of us are married. walaupun saya ni bakal je, belum kahwin lagi. hehehe :p pastu tanya boleh cakap english tak. sumpah aku tak paham motif pak itam ni

the next situation is like this..

The Nigerian guy kept on bla bla blaaaaa while pointing finger at the menu

Jinny : Can I just passed this page ? (hoping that he will said, nah.. it's ok. I'll just go)

MALANGNYA TIDAK

Nigerian : Ya, it's ok.. i can just look at the next page

Aku tengok Jinny, Jinny tengok aku. blank.

Lepas tu, Jinny just said ; Okay, you can take this menu. I'll ask for the new one.(sambil angkat tangan panggil waiter)

Tibe-tibe je Nigerian tu tarik kerusi duduk semeja dengan kitorang. Apa akallah engkau ni. So what we did, we called the owner and ask him to ask the Nigerian to go away. but then he suggested us to change the table.

dah kitorang bertukar meja, duduk dalam kedai.. 2-3 minit lepas tu si Nigerian yang keseorangan kat meja tadi just go. Apa masalah dia sebenarnya kan.

tapi yang sebenarnya situasi ini adalah menakutkan.. err

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

habis ar.nigeria tu berkenan kat korang kot ;P
cari mangsa lah tu kot.

atty's said...

kenapa lak tu izza..giler ke apa..
kita tak kenal lepas tu banyak tanya , nak lak duk semeja
kalo kty pun tak selesa.

Erina Asmawani said...

Sangat scary + annoying! Sangat paham perasan izza n jenny camne. Sangat2 menyampah kan.Ena penah kena camni, tapi lagi menyampah..

dulu masa ena duk lepak kat fradoo petang2, adalah mamat nige ni jual2 barang dtg approach, tunjuk barang2 yg dia jual. Ena kata x minat, dia ajak sembang pulak. Ena kata busy, dia menyanyi pulak. Dia kata suara dia sedap macam akon pastu tetiba nyanyi. Boleh?

Dahla semua orang tengok. Malu gila ok. eee..pastu ena menyampah terus masuk dalam kedai. Pastu dia panggil2 lagi..tak tahan panggil "Princess". Demmm!! Tak pasal2 customer ingat ena ade skandal ngan org nige tu. Huhu. Mallluuuu! (T_T).Diorang ni macam xde perasaan malu kan? Slumber je.. pelik..manusia tak normal!

Haa..kan dah terpanjang komen nya. Macam nak buat entry ;p

nanonano said...

ntoh aku dgr pun seram weh.
dah la awg itam kang slalu dgr ade kuasa ke hape..pukau, ehh ade ke? hahahaha
lg 1 aku klu tgh mkn ade lalu geng2 dia,
adui mati slera :p

Zumie said...

ish memang la menakutkan..kalau ko sorang lagi naye kan..kalau aku la kan da blah cabut kalau sorang la

b carefull sygku...

PinQib said...

wah
seriau ar
memang kurang ajar

Akhirnya. Confession| Untuk orang SINGLE|

sweethOneY said...

akak zuris - saya syak dia mencari gadis malaysia untuk dijadikan mangsa. haha. kannn

kak ty - tu la kak, apa kes lalu tepi kaki lima tibe2 tegur org tak kenal tumpang tengok menu sama-sama. eh.

erina - wuii.. itu lagi teruk malunya. td org pandang2 gak kitorang. tp takde lah gila lagi nige tu nk nyanyi2. hehe. berkenan sungguh dia kat princess ena ni. hehe :P

nano - aah weh. kwn aku pesan next time kot la kena lg jgn tgk mata dia. sbb dorang ni slalu pukau.

zue - tu la yang. scary taw. tp sbb kedai mkn kan, ramai org. pastu lak kitorang ni br je duduk nk mkn..

qib - haah. spesis takde kemaluan ni. hehe

p R i n c E S s _ N said...

psycho ok nigerr tuu..takottt pak itam..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...