Tuesday, November 2, 2010

Permulaan minggu yang kurang baik

hari ni selasa kan ? mengapa aku rasa seperti sudah rabu. cepatlah ke jumaat, cepatlah. cepatlah. cepatlah. annoying tak ? hehe

semalam hari isnin yang langsung tak hangat. oh, ketidakhangatan tu dah bermula malam ahad lagi. di mana aku dan kakyong nak keluar dinner. dan kemudian bila aku start enjin kereta, ada sesuatu berbunyi di dalam enjin. macam ada orang bertumbuk di dalam enjin itu. kakyong panggil pakcik dia tolong tengokkan, dan dinasihatkan supaya jangan mengambil risiko memandu. sila hantar ke bengkel terlebih dahulu. tapi sila bagitahu di mana nak cari bengkel malam-malam tu kan ?

dan paling tak best, kitorang dah berangan nak makan steamboat johny malam tu. malangnya digantikan dengan burger ayam special aje. dan juga bubur ayam mcd. kekasih baik hati bawak pergi makan lepas tu ♥ eh, kira syukur lah tu dapat makan jugak kan.

pagi isnin, kereta tak sempat hantar ke bengkel. nak cuti ataupun masuk lambat, minggu lepas baru je mc. hehe. jadi, buat pertama kalinya aku naik teksi ke pejabat. di mana menyakitkan hati kerana sekangkang kera pun kena rm7. mengapakah mahal sangat ? memang lah dia pakai meter. tapi memang harga dia gitu ye ? hehe. I tak biasa naik teksi. tak tahu.

tapi the best part, for the first time ada orang jemput balik kerja
suka sangat.

oh, and my far was fixed. the damaged is rm160. tsk. nangis. duit baru je masuk, kereta dah mintak dulu. hehe. takpelah, jangan mintak selalu ye sayang (kena la sayang, karang dia merajuk, meragam karang. hehe)


6 comments:

Erina Asmawani said...

huuu..x best kan yunk kalo kete meragam..patah kaki..susah nk gerak g memane..huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tu laa tu..x best bile kereta mntk duit dlu...cz every mnth mmg x pnh terpk nk spend tuk kete..utk shopping ado..hahahah...

azzey said...

Sweethoney: Hari Isnin mmg besenye Monday blues kan?

p/s: Slm ziarah & slm kenal!

~dARlee zURiS~ said...

nak cepat2 jumaat nih..ko pun nak g pecah kelapa ke?heheee...

alaa..biasalah tu sayang tu nak ko manja2 kan dia lak.asyik manjakan org lain je ;P

nanonano said...

alorr buat ar rosok sokmo..
ley org g amek antarkan..
kan ke best tu?
hehe

sweethOneY said...

ena - aah yang. yang paling tak best, duit melayaang. haha. tp yerlah takkan tuan je nak maintain, kereta pun nak jugak kan..

ayein - tu la citernya. mana ada sebelahkan duit utk kereta, hahaha.

azzey - aah, biasalah hari isnin mmg selalu gitu. hehe. btw, my name is izza :) salam kenal..

akak zuris - hahahha. bukan lah kak! orang dah ada plan lain la :p nak p cuti2 malaysia..

nano - haha. kot dia bleh amik. kot tak boleh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...