Thursday, September 23, 2010

marble cheese cake in the house

ini cerita minggu lalu. tapi tetap kena update. tetap. kalau tak, korang tak tahu aku pandai buat kek keju sedap. hahahaha. tak percaya tanya boifren saya. hehemarble cheese cake. hari tu sebelum balik KL, gigih tak gigih aku baking 3 bancuhan cheese cake. yerlah, bukan aku sorang nak bawak balik. makcik ni pun nak jugak bawak balik, nak bagi bf dia. tapi akak dia yang kena buat T_T lepas tu adik-adik aku yang lain pun semua nak bawak, jadi kita buat sistem barter. korang buat segala biskut dan cookies untuk aku, aku buat kek untuk korang. hahaha. bijak kan ? sebab aku malas buat cookies :Pnak tunjuk pandangan sisi dia. tapi dah masukkan dalam tupperware nak bagi orang la. hehe. kek neh fragile betul. macam mana eh nak transfer cheese cake ke dalam kotak dia eh ? siapa biasa buat cheese cake ? korang buat macam mana nak transfer tu ? ataupun guna spring form je ? sebab yang neh semua aku potong siap-siap dalam bekas dia.

thank you untuk kakyong sebab share resepi yang simple dan best ni



8 comments:

PinQib said...

he.. comel nyer baby. bile nak ada baby sendiri

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kesyahduan dipagi rayer
Kontes hamzah-ian

Lelaki kurang otak
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

zati tarhizi said...

awak dah buat sy terliur tgh tgh malam ni. sedap nye! nak rase! haha.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sila share resipi...aku igt nk wat cake ni...

p/s=mengapakah aku nmpk pic 'mamat' tu kt link within...delete yunk...

sweethOneY said...

qib - hehe. dah kawen nnt insya allah adala baby sendiri kan :D

zati - haha. pas ko peksa kalau ko sudi pinjamkan dapur, jom kita main masak2. miahahahhaa

ayein - hee, dah ibu mengandung mintak kena la bagi resepi neh. baru ingat nak kedekut. haha :P

p/s dah delete ar yang, tapi tah apesal link tu still ada. tapi kalau ko click, dia akan ckp post tu dah diremoved oleh author. aku pun selalu nengok pic mamat tu nyemak di sini

~dARlee zURiS~ said...

yee..saya tau awak pandai buat kek
tapi...bila tah nak dapat rasa kek tu??
hmmm...
;)

Zumie said...

nk jugakkk yang...sedap nyeh kagum2

Redbloodsnow said...

kek gitu² mmg fragile kan yang. tp sedap nak mampos....hohoho

sweethOneY said...

akak zuris - wahhhh.. suka tahu bagi statement makan dalam. hehehe. moh datang umah beraya :)

zue - hik4.. tak rasa lagi cane tahu sedap yang.. neh mesti nak amik ati aku neh :P

zie - hehe, tu lah. please handle with care :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...