Wednesday, August 25, 2010

black canyon

dah bulan puasa neh, biasalah update kalau boleh semua nak pasal makanan je ;P ( padahal kalau tak puasa pun sama. hehe )

aku kut rajin hari-hari nak buat diari ramadhan berbuka apa semua. apakan daya duduk rumah bujang, sedih nasib T_T so, bila berbuka makan best-best baru aku jaja sini ;P

semalam, berbuka kat black canyon coffee. first time cuba. boleh tahan lah. kitorang ambil set untuk dua orang. nasi putih bersama lauk.
aku syak ini ayam masak tiga rasa. sebab ada nenas segala.sup. tak tahu nak panggil sup apa. chicken ball ada, tu menatang hitam tu, apa eh.. tak tahu apa nama sayur tu. lepas tu ada suun, kubis. pendek kata, sup macam-macam ada ;Pchicken wings nyum nyum nyum !tako tao. ini import, bukan black canyon punya. hehe. tak cakap pun dah tahu kan ? wajib beli kalau pergi jusco. nyum nyum. kitorang suka octopus, makan panas-panas, sedapppppppppp !

oh ! satu lagi best kat black canyon tu. kitorang try minum mocha glacier. uiii, sedapppp ! dah kata aku hantu kopi / nescafe segala bagai tu, bagi apa pun tetap ku kata sedapp. hihi. tapi yang tu memang sedap lah, macam ice blended letak aiskrim. nasib korang baik aku terlupa nak amik gambar minuman tu ;P

lepas berbuka, singgah rumah kawan Iim. kawan dia ada baby boy, tomei. aku suka baby adrian dan untie. haha. paksa rela aje lah bahasakan diri untie. ;P

tapi kan, aku tengok mummy baby neh.. jenis macam tak boleh anak dia orang pegang, main-main.. mesti dia ambil letak kat sebelah dia balik :( aku tengok baby rian tengah elok main dengan orang, dia amik dukung pergi tempat lain. tapi ye lah, anak dia. suka dia la ek ;P tapi nak tanya korang lah, kan ramai korang neh yang baru dapat baby :) memang kadang-kadang mommies ni jealous / tak suka orang mesra-mesra dengan anak dia ye ?

11 comments:

y a n said...

hehehe . lame x jenguk blog ni .

btw , maybe mak dia sgt consider pasal hygiene baby tu kot . . sgt pembersih la kot . entah . x sporting . ish . idok ler .

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alamak..tako tao menggoncang iman seyhh...bile r dpt mkn...

adrian sgtt ensem ok...

Redbloodsnow said...

black canyon. bunyik cam caryon warna warna jek taw. hahaha. sedap² menu berbuke ko ah yang. gulpp aku tgk

nanonano said...

ok disebabkan aku tgh mkn sekut neh,
so xterliur sgt
*eksen* :p

huhu awat la kerek sgt mommy tuhh??
aku pun ade anak gak..
lg ske tgk org mesra2 ngn anak..
tp slagi xjauh dr mata aku la..
klu nk tido same2 ank aku mmg la aku sentap..
jgn pisahkan aku ngn dia time tido..
tu je..
lain2 ok jer..haha mu nak? amek ar..
tp mlm pulang ar :p

smiley said...

ohhh...nampak sungguh sedap semua makanan tuh eaahhh....bestnyeeee...

regards,
Triplesmiley & 1 Sweet Love

Nem0 o0h Nem0 said...

MYB MAK BUDAK TU TK CONFIDENT NGN ORG LAIN KUT UTK PEGANG @ JAGA ANAK DIA..

Zumie said...

oi meleleh hehe..kat ne yang?jj cheras selatan ke?

kat alamanda ade gak restoren ni..nk torai jugaklah..jom yang!

~dARlee zURiS~ said...

aku suka je.senang aku.hahaa ;P
tp kan...kalu yg terover tu like tiap2 hari jumpa nak bawa lari anak ko,tak ke meroyan??yg tu mmg berbulu.baik aku sorok anak dari org camtu.

sweethOneY said...

yan - hai yan, lama tak nampak yan jugak :) maybelah, ada sesetengah emak memang paranoid sikit hal kebersihan neh :)

ayein - haha.. tako tao sedap kan. ko ada selera tak neh ? terjahhhh..

aah, baby rian neh ensem okeh !

zie - hehehe.. tak terpikir lak aku tadi yang oi nama tu. hahahaha.. ko lagi la ske menggulp2kan aku :P

nano - eleh mu yang, mementang tak pose :P

entah, tapi anak dia.. kite nak kata apa kan ? :P tapi orang bukan bawak lari jauh pun. just anak tu main depan2 dia jugak tapi dekat pangku orang lain gitu..

smiley - memang sedap :)

nemo - agaknya la yang.. tak boleh nak cakap banyak sangat sebab tu memang anak dia kan :D kalau anak aku, lain la.hahahah

zue - hehe. kat jj maluri syg. jommmm ! aku lama gila tak pegi alamanda. port dating tu :P

akak zuris - hehe, bukan aku nak bawak lari anak dia pun kakkkk oi. depan mata kot. hehe. tapi maybe sbb maknya neh surirumah, 24/7 ngan anak.. jadi rasa lain sket kot kalau orang pegang..

MieZa said...

tergoda dengan chicken wing itu... =P

PutRee SeJiNjaNg said...

wah semua sedap..ko ni buat aku lapar je yunk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...