Saturday, February 20, 2010

macamkan esok nak beraya aje

semalam adik beradik ada projek baik punya. bertungkus lumus kat dapur macamkan hari neh nak raya pulak. hari raya pun tak serajin ini. knowing me, memang rajin pergi dapur. hahaha. masuk lif tekan sendiri nampak ;p aku rajin je kalau resepi tu senang nak buat.. aku neh jenis rajin nak masak je, tapi tak rajin nak makan apa yang aku masak. oh, apa yang aku membebel jauh sangat neh. hiksaku buat puding roti laici. nampak sedap? memang sedap ;p

lepas tu, adik aku yang sorang neh sejak dah ada boifren neh sikit sikit berubah jadi perajin nak masak pulak. first time nak buat kapkek. of course la first trial dia tak jadi. hahahaha. aku tak sampai hati nak gelak depan dia, jadi aku gelak dalam neh je la ;p tengok kapkek dah macam kena gempa bumi ;D hehe, nynaa.. peace :)

tapi tak sangka penangan L.O.V.E neh kuat jugak ek. beliau bangkit (cewah!) membuat second attempt. hahaha. tak sangka aku semangat sampai begitu sekali.harap harap boifren dia tidak sesat ke blog aku. kalau tak, kantoi lah surprise neh. kalau la si man man tu ada tersesat ke sini, tolong diamkan aje ye cik luqman. bagilah can cik nyna berasa gembira memberikan anda kejutan ;p

kemudian, tak cukup lagi dua benda neh. aku dengan kakngah nak buat puding karamel pulak. aku ajar dia lah. seee.. I kan sifoo! ahaks ;p gambar puding karamel malas nak snap pulak. tapi kakngah yang rajin, dah pandai buat kan sekarang? lepas neh kita boleh buat lagi ;D

apa yang penting?????


YA, BETUL. MEMANG KERJASAMA JAWAPAN DIA.

7 comments:

isha said...

nmpk sedap je puding tu

nanonano said...

ai terliurrrrrrrrrr...
jaat !

zati tarhizi said...

comel je cupcake nyna buat.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh..rajennyerr..puding tu jgn lupe drop bangi k...

lily lotus said...

aloloo sweetnya..tumpang happy tgk

nyna said...

heh.
tak jadi sebab orang tu yang bagi resepi.
wek! ;p
ikot resepi mak jugak yang menjadi.
huhu.
mcam gedik je aku rasa.huhu
harap2 si luqman tu tak le terjah sini.
miahahaha.

Redbloodsnow said...

mmg rajin ah bini si iim nih. solute aku kat ko yang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...