Wednesday, September 16, 2009

Dah Nak Raya Ye?

Eh! Dah nak raya meh?
Betul ke lagi 4 hari neh? Ke 3 hari?
Err.. Belum rasa feel raya t_t.

Melainkan dekat rumah neh bersepah-sepah balang kuih raya. Ada lagi tempahan yang tak siap. Nangis t_t. Itu pun ada orang nak order lagi, nehi mommy nehi. Jangan amik order dah. Tak sangka last minute gini pun masih ada orang nak order.Check List Raya 2009!

Kuih raya orang - checked!

Kuih raya sendiri - nan ado lagi t_t

Baju raya - Tadi macik tailor telefon, bagitaw sehelai je dia sempat siapkan. Takpe, malam nak raya nanti kita pergi jalan jalan tengok baju.

Kasut raya - Baru lagi beli kasut. So, tak perlu.

Selendang - Esok baru pergi carik.

Err.. Puasa penuh ke neh sibuk sibuk sangat nak raya? t_t

Oh, yeay yeay! Malam ini Ngah dengan Nyna balik. Kerja rumah dipikul bersama kembali. Ngahahaha. Niat tak baik okay. Kalau tak, I sorang lah bangun pagi.. Basuh kain, jemur kain, cuci pinggan, angkat kain, lipat kain. Ceh, bunyi macam rajin. Tapi sebenarnya tak rajin pun. Hoho. Biasa kan kitorang adik beradik, kan ramai perempuan.. Suka bahagi bahagi kerja. Haha. Kalau dah aku jemur kain, orang lain kena pergi basuh pinggan. Apa yang pentingggggg? Ya, KERJASAMA!! (So lame.. Tsk) Hihi. Korang macam gitu tak?

Eh, bila sebut pasal adik adik nak balik neh. Tiba-tiba baru datang feel nak raya. Hahaha.

Selamat Hari Raya korang!!









8 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..mak ko wat tmpahan ke..asal x pomot nyahh...

Erina Asmawani said...

wah..shoppin last minute eh yunk?? happy hari raya..maaf zahir batin ;)

:: Feez_Mior :: said...

selamat hari raya juge..
mari laa braya bersama2..

nanonano said...

besnye siap amek tmpahan..
lg bes dpt adek badek yg ley bkerjasama cm tu
;)

slamat hr raye yang !
ampun & maaf andai slama kite kenal, na ade guriskan ati dan pasaan mu..
wuuuwuu..

*taun dpn mu kene standby wet aye tuk baby tao..lalalalla

★ Nu♥ℜul ★ said...

selamat menyambut hari raya.
ampun maaf dipinta.

harap sudilah ye.amek kad raya kat blog nurul.
tq =)

Anak Pendang Sekeluarga said...

Sabda Rasulullah s.a.w:
Maksudnya: ” Bagi orang yang berpuasa ada dua kegembiraan. Pertama, kegembiraan ketika berbuka (atau hariraya) dan kedua, kegembiraan ketika bertemu dengan Tuhannya kelak”. Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim.
Selamat menyambut hari raya Aidil Fitri dari saya,andai kata tersilap bahasa,maaf dipinta ye..hu3
Harap boleh tukar link…..lepas nie…(add la saya)

~dARlee zURiS~ said...

i nak tempah kuih lagi leh tak?
heheee...

selamat hari raya budak!
minta maaf zahir je lah.batin takde kot.ngegee...
ti jgn lupa dtg umah bawak kek lapis ye
;)
muahhh!!!

MiSZuE said...

slmt hari yang!
hempp sorry tau kalu selame kite jadik gf2 ni aku ade wat salah ea..
selalu sentap2 ngn ko..ko pon same hahaa.

zero2 tau..
klo nk wet raya dtg jumpe aku tau..hahaa...kasik 20 sen jek lalalaa..

hermp..
camat hari raya bucuk!
luv u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...