Tuesday, August 11, 2009

i tell you..

how to make a simple bread pudding...

1. sebuku roti direndam bersama satu tin susu krimer sejat (contoh ; F&N)
4-5 sudu brown sugar
4 sudu besar mentega
1 sudu besar tepung jagung
2 biji telur
1 sudu teh esen vanila

semua bahan neh dikacau sebatineh apa dia pulak neh?
bahan dalam gambarajah 1 sila campurkan bahan dalam gambarajah 2
lepas tu campurkan bahan penyeri puding (contohnya ; ceri, kismis, kepingan badam, choc chips etc)
gaulkan sebatiinilah rupa dia bila kita dah bakar di dalam oven yang bersuhu 180 darjah celcius selama 30 minit..
eh, korang taw sendiri lah kan...
bahan-bahan kat atas tu, bila dah gaul sebati semua
amik lah loyang, lepas tu sapulah butter sikit supaya dia tak melekat
lepas tu masukkan la bancuhan tadi macam nehbila dah habis ko bakar semua..

try serve macam nehpuding roti + ice cream
layannnnn wa cakappp lu

aku belajar makan gini dekat blog peej lah neh
hehe.. resepi pun dah dia bagi kat blog dia, ikut sajeee
ada tambah-tambah pun sikit je..

tenkiu babe atas resepi ko neh ^_^


yang korang readers aku neh,
paham tak apa yang teacher izza terangkan di atas?
sebarang pertanyaan dibuka di kotak komen
haha.. bajet chef hebat la tuh.. PANGGG!!

selamat mencuba.











8 comments:

ezaty said...

say no to food larhh!
haha

ezzati said...

ehh..nape kat atas like my name laaa..
mcm best je..nk cuba laa

joegrimjow said...

banyak kalori ok
boley dicobe
hehe

Redbloodsnow said...

oooo gtue buat die ek. cam senang jek...tp still gak aku kemalasan nk buat..hahahahaha

izzaaaa tlg postkan..tq..lalalla :D

Faizah_Haris said...

nampak cedapppppppppppppppppppp laaa....ishkk3...takbley3...nanti dulu....kang hancuss diett akakk...hihihi.....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ok...bole aku try psni...tp bilekah???

Shafie said...

oh kakak za..
sy mengingin kn pding roti kakak..hee :D

Yot | is | Yati said...

wah seronok nyer beb macam senang je. balik ni nak buat la. terliur2 tekak aku di pagi hari ni. nyampahs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...