Wednesday, June 3, 2009

Ragam Budak-budak

yuhuuuuuu korang!!
anybody homeeeee?????
macam lama gila tak update blog kan ;p

cuti sekolah ni busy lah pulak korang
lepas tu, aku pergi bertapa.. hee
nak amik mood marking paper
resultnya, im done!!!

lega gila dah habis marking paper English neh..
tinggal nak campur marks paper 1 dengan paper 2 je..
lepas tu kena pergi sekolah untuk key in markah..

sumpah pening pale weh marking paper bebudak neh
kalau aku tanda time aku penat, mengantuk..
menjawablah aku jadi kedekut markah.. ;p

sini nak share paper yang buat aku terhibur masa marking
hehe..
kelakar taw..
saket pewot gelak..

first..
dah takde keja agaknya kau ni kan?
teacher suruh jawab soalan
kau pergi menyalin soalan!
haih..
ujung-ujung, amik kau palang panjang aku kasik..
alamak, yang neh nama aku lupa plak nak kasik tutup
korang tutup mata sendiri lah ek? ;p

second..ni budak lagi aku tak tahan..
terkekeh-kekeh gelak..
bukan aku nak gelakkan dia.. tapi cara dia menjawab tu..
adoiyai..
ni paper English dik non!
yang kau pergi rojakkan dengan Malay kenapa?
dah macam jawab paper BM dah kan..
lepas tu, orang suruh buat esei "how to make egg sandwiches"
kau pergi buat instruction dah macam rancangan memasak plak
siap buat 1, 2, 3 tu..

third..orang suruh buat summary
kau pergi salin balik esei yang dia bagi..
dah tu, tulisan macam orang mabuk jek
pening pale teacher nak memahamkan tulisan kau ni weh!

lastly..ini lah antara dua paper yang berjaya buat aku impressed..
paham lah jugak apa benda yang dia nak sampaikan tu..

haih..
sumpah pening..
dah habis marking, semak plak lagi sekali
macam kesian plak tengok markah sikit-sikit semuanya
tapi dah aku rasa itu je yang layak dapat untuk apa yang dorang dah hantar

takpe.. takpe
ni semua cabaran kannnn (:











24 comments:

Shafie said...

mmg cabaran tu izza =)

nway shafie suke yg 2nd tu
ade rojak2 tu..hehe
sgt menarik.. :D

MiSZuE said...

hehe..beselahtue
salin balik soklan hahaha
comel jek ek...

n@m@n said...

standard la tu..

SwEeTFoResT said...

hehehe...teringat time sek dulu.. camni ahh agaknyer cikgu melayan kertas ku..huhuhu..

isha said...

itulah slh satu cabaran jadi cekgu

joegrimjow said...

haha
siap campo ag
kreatiff

ezaty said...

kem salam erk kat dak yg kedua tue
sukee karangan dye
beshh
ahhaahah

tic said...

sumpah klako.. tp aku rase aku ske arr job nih..muhahha//..:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghhh...tensi jgak bace sume tu..tp papepon...kne luv our job kan..br tennag ati...hohohooh

zana said...

ya allah kak!smpai pecah perut bcer.kahkahkah!yg 2nd tu zana suka larr.nk try uat wktu exam nnty larr.

gud4notyen bumps~ said...

bdk2..balik umah tgk citer ultraman..mana de yang ngadap english book...hehehe..tp klaka ar kan..kan..mcm za time kecik2 dulu :P

ZaritH said...

bese la tuh..aku nih dah ngadap kertas ceni dari thn lepas lg..skali bace gelak keras perut.. 3 4 kali bace rase nak pitam mikirkan cene la nak tlg dorg nih..

mane yg salin balik soklan tuh ko bg je markah kesian.. kesian pulak penat2 salin xdpt markah..kelas ujung2 pun kan..

pandai komen org..aku xstart pun lg marking paper 2...huwaaaa~~~

TheOtherKhairul said...

kau jadi cikgu ek?
apa agaknye ye anak murid kau akan fikir bila tgk kau mcm budak2 haha.

aku cam x caya je kau kerja cikgu. skolah menengah ke?

-N e Y r A- said...

salin balik soklan tu sbb kunun2 nak bg panjang la essei. hahaha

Lily.Lulu said...

huhuhu ... budak2 sekolah
biasalah tu kan

bagus la izza buat kerja mcm ni
boleh test jugak english kita power ke x

:D

Dakjaat™ said...

bagaimana kalau ada seorang pelajar kata "I Love You Cikgu Izza".. cikgu izza jawab apa? hekhkehkhek! :p

lily lotus said...

oklah tu dari kosong jer...huahuahua

atty's said...

mesti penin cikgu nieh

Giler Graphic said...

samat pagi cikgu..hehe

Redbloodsnow said...

part yg esei tuh x leh blah yang oii..wakakakaka. klo aku pown mahunyer x terkehkeh aku tergelak semakkan. dah lah die rojakkan bahasa..wakakaka


:P

sweethOneY said...

shafie - haip.. biasa buat gtu ke? hee.. jangan! penim pale cikgu taw

zue kakak - ahaha.. comel eh? meh sini tolong tandakan kertas tu, nak tengok ko nak cakap comel lagi ke tak ;p

naman - (:

sweetforest - hee.. duk pikir gak neh, camne la gaya lecturer duk marking paper kita tu

isha - dik isha, yang ni takdelah nak kata cabaran sangat, akak cuma tak tahan kalau ada budak tak respect cikgu..

joe - aah, u pun kan kreatif.. pernah buat gtu tak?

zaty - haha.. ko nak kena pelangkung ngan cikgu ko, try la buat gtu dik

tic - hee.. dah memang jiwa ko sesuai jadi cikgu lah neh

sweethOneY said...

ayein - yup yup yup.. kena love our job.. barulah rasa passion

zana - hehe.. tapi nak gelak sangat pun tak baik gak akak rasa.. jahat lah cikgu izza neh buat gini kan..

zana jangan peningkan cikgu taw
hehe

fiyuz - hehe.. kata orang lak, tah2 yuz yang gtu tak? ;p

zarith - hehe.. tu lah, tapi masa mula-mula aku marking, tight jugak markah yang aku bagi tu..
dah ujung-ujung baru sedar ramai failed.. tapi tengok markah dorang lepas-lepas tu memang failed memanjang..

khairul - hehe, anak murid aku tak taw yang aku macam budak-budak ;p tapi nape badan dorang tambah-tambah laki semuanya cam besar-besar aje.. hee.. nak mengajar pun kena buat garang.. aku mengajar sekolah menengah.. form 1-3.. tapi biasalah kena relief gak kelas-kelas atas neh..

neyra - hee.. tu lah, agaknya dia bosan tak taw nak buat apa la tu..

sweethOneY said...

kak lily - hehe, tapi yang segannya, BI saya pun tak power mana kak..

dakjaat - hehe.. dah pernah ada budak cakap.. i senyum je lah

kak lily lotus - hehe.. agaknya tu lah yang dorang pk kak

kak ty - sangat pening kak..

betty - hee.. selamat malam anak murid!

zie along - haha.. ko taw xpe.. tapi aku pun pening gak macam mana lah nak tolong budak-budak neh..

peej said...

hahhaa...mmg kelakar la...
esp yang campur english n bm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...